Rouskuvat keksit täynnä hyviä raaka-aineita kuten manteleita ja siemeniä ovat mainioita nopeita väli- tai aamupaloja. Välipalakeksit sisältävät mantelia kolmessa muodossa: mantelijauhoja, mantelitahnaa ja kuorittuja manteleita. Makeutusta kekseihin tuo ihanan karamellinen kookossokeri sekä rusinat.
Nämä täyteläiset keksit sopivat mainiosti myös herkutteluun, varsinkin, jos päälle sipaisee kerroksen Herkkuisa levitettä!
noin 24 keksiä
AINESOSAT
2 rkl Foodinin chian siemeniä ja 6 rkl vettä
2 dl (90 g) Foodinin mantelijauhoja
1,5 dl (95 g) Foodinin tummia riisijauhoja
1,5 dl (100 g) Foodinin kookossokeria
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl Foodinin kardemummajauhetta
1/4 tl Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa
1 pussi (100 g) Foodinin manteli-rusinasekoitusta, pilkottuna karkeasti pienempiin paloihin
1 dl (60 g) Foodinin auringonkukansiemeniä ja Foodin kurpitsansiemeniä
0,5 dl (50 g) Foodinin mantelitahnaa
0,5 dl (40 g) Foodinin kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä, huoneenlämpöistä
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Sekoita yhteen chian siemenet ja vesi, kunnes siemenet geeliytyvät hieman. Anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
Sekoita sillä välin kulhossa jauhot, kookossokeri, kardemumma, suola ja ruokasooda. Lisää joukkoon pilkottu manteli-rusina sekoitus ja siemenet. Sekoita kuivat aineet tasaiseksi.
Sekoita kuivien ainesten joukkoon mantelitahna, pehmeä neitsytkookosöljy ja chiageeli.
Vaivaa keksitaikinaa muutaman minuutin ajan käsin, jotta saat taikinasta tasaista. Taikina on valmista, kun se on kosteaa ja pysyy hyvin kasassa.
Ota taikinasta reilu ruokalusikallinen tai noin 2 rkl keksitaikinaa ja muotoile se leivinpaperin päällä keksiksi. Keksitaikinassa on paljon siemeniä ja manteleita, joten voit painella niitä myös keksien päälle ennen paistoa.
Yhdelle pellille mahtuu noin 12-14 keksiä. Paista keksejä yksi uunipelti kerrallaan uunin keskitasolla 9-11 minuuttia, tai kunnes keksit ovat ruskistuneita ja rapeita.
Voit nauttia keksejä sellaisenaan tai Foodin Herkkuisa levitteen kera, jos haluat niistä vielä makeampia!
Vinkki: voit pilkkoa taikinan sekaan myös Foodin raakasuklaata! Laita tässä tapauksessa taikinan sekaan vain noin puolet manteli-rusina pussista.