Foodinin kikhernejauhoista saat kätevästi tehtyä vegaanisia minifrittatoja. Lisää taikinaan kasviksia maun mukaan; esimerkiksi herneet, paprika ja sipulit sopivat hyvin tähän proteiinipitoiseen suolaiseen, jonka voit paistaa helposti muffinssivuoassa. Lisää Pääsiäisen juhlaan ihanaa keltaista väriä frittataan Foodinin kurkumajauheella!
AINESOSAT
12 frittataa (12-koloiseen muffinssivuokaan)
öljyä vuoan voiteluun
2 dl pakasteherneitä
1 pieni tai keskikokoinen paprika
1 sipuli
ruohosipulia
3 dl (180 g) Foodinin kikhernejauhoja
0,5 dl Foodinin ravintohiivahiutaleita
2 tl Foodinin Provencen yrtit
2 tl sipulijauhetta
1 tl Foodinin kurkumaa
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3,5 dl vettä
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele muffinssivuoan kolot hyvin öljyllä.
Ota pakasteherneet sulamaan. Pilko paprika ja sipuli pieneksi ja silppua pari ruokalusikallista ruohosipulia.
Sekoita kulhossa Foodinin kikhernejauhot, ravintohiivahiutaleet ja kaikki mausteet sekä suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon herneet, pilkotut kasvikset, sipulit ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
Täytä muffinssivuoan kolot taikinalla, kunnes kaikki 12 koloa ovat täynnä.
Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes frittatat ovat kullankeltaisia. Frittatat jähmettyvät jäähtyessään, joten uunista tullessa ne voivat olla vielä pehmeän tuntuisia.
Tarjoile frittatat tuoreina paahdetun parsasalaatin ja yrttiöljyn kanssa.