Ruokaisan ja raikkaan Caesar-salaatin voi myös nauttia täysin kasvipohjaisena! Salaatista tulee täyteläinen ja täyttävä, kun surautat joukkoon maukkaan cashewtahna pohjaisen kastikkeen ja lisäät salaatin joukkoon kikherneitä, avokadoja ja koukuttavia maustettuja Foodin Dry roasted pähkinöitä. Pähkinöitä löytyy kahta makua: yrttinen Rosmariini sekä Bruschetta. Molemmat sopivat mainiosti salaatin päälle!
AINEKSET
Salaattia varten
n.1,5 dl Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kpl avokadoja
2 dl keitettyjä Foodin kikherneitä
Jääsalaattinippu tai muu vahvalehtinen salaattinippu
Foodin Dry roasted rosmariini ja bruschetta pähkinöitä
Kastike
1 dl Foodin cashew tahnaa
2 rkl Foodin sitruunamehua
2 rkl pieniä kapriksia
1 rkl Foodin ravintohiivahiutaleita
2 tl Dijon sinappia
1 valkosipulin kynsi
1/4 tl suolaa
0,75 dl vettä
valmistus
Liota aurinkokuivattuja tomaatteja kuumassa vedessä vähintään 30 minuuttia, jotta ne pehmenevät.
Kuivaa ja pilko tomaatit pieneksi, kun ne ovat pehmenneet. Pilko avokado ja revi salaatit pienemmiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset sileäksi blenderissä.
Kokoa salaatti kulhoon: revityt jääsalaatit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä kikherneet. Sekoita joukkoon kastiketta niin, että kaikki ainekset peittyvät. Säilytä loput kastikkeesta jääkaapissa ja notkista sitä vedellä ennen seuraavaa käyttöä, sillä se jähmettyy kylmässä.
Laita salaattiannoksen päälle vielä pilkotut avokadot ja Foodin Dry roasted pähkinöitä.