AURINGONKUKANSIEMEN ON TÄYDELLINEN PARI LEIVILLE JA MYSLEILLE
Foodinin luomulaatuinen auringonkukansiemen kasvaa vehreillä pelloilla ilman torjunta-aineita. Auringonkukansiemen on maultaan mieto ja muita siemeniä pähkinäisempi, ja se sopii kaikenlaiseen ruoanlaittoon ja naposteluun. Meidän suosikkkitapamme käyttää auringonkukansiemeniä on lisätä niitä sämpylöihin tuomaan tekstuuria. Myös kotitekoiset myslit ja granolat saavat siemenripauksesta erityistä, auringonkukansiemenille ominaista pähkinäistä vivahdetta. Auringonkukansiemenet sopivat toki muiden siemenien tapaan myös salaattien ja muiden ruokien joukkoon. Leipien ja myslien lisäksi auringonkukansiemenet maistuvat herkullisena uunissa paahdettuna itämaiseen tapaan. Ripottele päälle lempimaustettasi, ja viimeistele paahdetut auringonkukansiemenet perinteisen soijan sijaan vähäsuolaisemmalla kookosaminolla.
Auringonkukansiemenet soveltuvat myös aflalfa-siementen tapaan erinomaisesti idätykseen.
NÄIN IDÄTÄT SIEMENET
Liota auringonkukansiemeniä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Huuhtele siemenet, ja idätä niitä siivilässä 4-5 vuorokautta, ja huuhtele niitä kahdesti päivässä. Valmiit idut säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. Voit myös kuivattaa idut liotuksen jälkeen, jolloin ne säilyvät pidempään. Katso Jaakko Halmetojan aktivointiohje täältä.
RESEPTEJÄ
Auringonkukansiemenvoi, Chocochili
Auringonkukansiementomaattilevite, Meillä kotona
Auringonkukansiemen-porkkanatanha, Viimeistä murua myöten
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Yleinen suositeltu päiväannos siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi. Me kuitenkin testaamme jokaisen saapuvan erän, emmekä tuo markkinoille tuotteita, joissa olisi korkeat pitoisuudet nikkeliä tai kadmiumia, joten voit turvallisin mielin käyttää Foodinin luomulaatuisia siemeniä. Voit lukea lisää esimerkiksi öljykasvien siementen kartoitus- ja valvontahankkeesta Ruokaviraston sivuilta.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Elina –
Tosi hyvää ihan pelkälteen lusikalla syötynä. En ole malttanut kokeilla liottamisohjetta, kun menee suoraan suuhun.