Maukas rustiikkinen suolainen piiras, galette saa täytteeksi meheviä tomaatteja! Levitä gluteenittoman ja vegaanisen pohjan päälle myös Foodinin Currydippiä, jotta saat galetteen mausteista lisämakua. 

raaka-aineet

300 g erilaisia tomaatteja
75 g (noin 1,5 dl) gluteenittomia kaurajauhoja
75 g (noin 1 1/4 dl) Foodin vaaleita riisijauhoja
45 g (noin 1 dl) Foodin mantelijauhoja
½ tl Foodin himalajan hienoa kristallisuolaa 
45 g (noin 3 rkl) Foodin vaaleaa tahinia 40 g (noin 4 rkl) sulatettua/sulaa Foodin luomuneitsytkookosöljyä 
noin 2 rkl Foodin Currydippiä 
½ tl Foodin Provencen yrttejä 
Foodin himalajan hienoa kristallisuolaa 
mustapippuria

Koristeeksi: tuoreita yrttejä kuten basilikaa 

ohje 

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.  

Pilko tomaatit ohuiksi siivuiksi. 

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää joukkoon tahini ja kookosöljy ja sekoita kauhalla ja käsin tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Painele ja kauli taikinaa tasaiseksi halkaisijaltaan noin 29 cm ohueksi piirakkapohjaksi. 

Levitä pohjan päälle Currydippiä. Asettele tomaattisiivuja pohjan päälle siten, että piirakkaan jää noin 2-3 cm reunat. 

Kun olet levittänyt kaikki tomaattisiivut pohjan päälle, käännä leivinpaperia apuna käyttäen piirakan reunoja yksi kerrallaan keskustaa kohti. Toista, kunnes olet asetellut galetten reunat kaikilta puolilta. Jos reuna repeilee, ei haittaa, painele murtuneet kohdat yhteen.  

Ripottele vielä päälle Provencen yrttejä, suolaa ja mustapippuria. Paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja piirakan reunat kypsyneet. 

Anna galetten jäähtyä ennen tarjoilua, sillä galettepohja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jos halauat galetesta siistejä paloja, voit myös antaa sen olla hetken aikaa jääkaapissa jähmettymässä. Koristele galette basilikan lehdillä ennen tarjoilua.  

Vinkki: Gluteeniton ja vegaaninen piirakka ei ruskistu samaan tapaan kuin vehnäjauhoista ja kananmunista tehty, joten piirakan reunat jäävät melko vaaleaksi. Jos haluat piirakan reunaan lisäväriä, voit sipaista niihin ennen paistoa umamikastiketta, johon on sekoitettu tilkka öljyä. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

-20%

Jauhot & kuidut

Mantelijauho, Luomu 350g

(3) Original price was: 9,95 €.Current price is: 7,99 €.
-21%
(4) Original price was: 1,89 €.Current price is: 1,49 €.
(5) 6,29 

Kaikki tuotteet

Vaalea Tahini, Luomu 400g

(8) 5,95 
(5) 3,95 
(3) 2,39 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista