KOTIMAISET, MONIPUOLISET TINKTUURAT YRTEISTÄ JA SIENISTÄ
Kotimaiset tinktuurat pakurista, reishistä ja ruusujuuresta ovat vaivaton tapa lisätä sienten ja yrttien saantia. Sekoita veteen, muihin juomiin tai nauti sellaisenaan osana monipuolista ruokavaliota!
Ihastu kotimaisiin yrtti- ja sienitinktuuroihin! Tinktuurat on vaivaton tapa lisätä yrttejä ja sieniä päivittäiseen ruokavalioon. Kätevällä pipetillä tinktuuroita on helppo lisätä veteen, muiden kylmien ja kuumien juomien sekä esimerkiksi smoothien joukkoon. Tinktuuroita voi nauttia myös sellaisenaan pipetistä.
Pakurikääpä on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä lahottajasieni, joka muodostaa puun rungolle pakureita. Suomessa pakurista on keitetty sota-aikana kahvin korvikkeeksi ns. “tikkateetä” – pakuria on siis nautittu useassa sukupolvessa. Reishi eli lakkakääpä mainitaan jo yli 2000 vuotta sitten kirjoitetussa Shen Nong Ben Cao Jing -teoksessa, ja ruusujuuri on Pohjolan vanhimpia voimakasveja.