KOTIMAINEN, VAHVA PAKURI
Kotimaisesta pakurista valmistettu, vesi- ja alkohioliuutettu todella vahva pakuritinktuura. Pakuritinktuuramme tehoaineiden pitoisuudet on standardoitu.
Pakurikääpä on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä lahottajasieni, joka muodostaa puun rungolle pakureita. Suomessa pakurista on keitetty sota-aikana kahvin korvikkeeksi ns. “tikkateetä” ja se on ollut perinteinen nautintoaine myös Venäjällä.
Pakurikääpä (Inonotus obliquus) on yleinen koivun ja muutaman muun lehtipuun lahottajasieni, joka on Suomessa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta yleinen koko maassa. Pakurikäävän itiöemällä ei ole hyötykäyttöä, mutta sen aikaansaamaa kasvannaista on jatkojalostettu hyötykäyttöön. Perinteisesti vain koivunrungoilla kasvaneita pakureita on hyödynnetty, joista myös kaikki pakurista tehty tieteellinen tutkimus on Suomessa toteutettu.
Pakuri, josta tinktuuramme on valmistettu, kasvaa villinä Lapin koivuissa. Tutustu muihin tinktuuroihimme täällä.
Kiintoainepitoisuus 10 %, josta polyfenoleja vähintään 1,5 % ja beetaglukaaneja vähintään 1,5 %. Tinktuura sisältää 20 % etanolia.
Suositeltu päiväannos: 1 pipetillinen 1–3 kertaa päivässä veden kera (1 pipetillinen=1ml=100mg pakurin vaikuttavia ainesosia)
Ravintolisä. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Ei saa käyttää samanaikaisesti antibioottikuurin, penisiliinin tai suonensisäisen glukoosin kanssa.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
“Käytännöllinen pipettipullo kulkee oman reppuni sivutaskussa lähes joka paikkaan. Monet pakurin tehoaineet imeytyvät kivasti suoraan suun limakalvoilta ja käytän tätä vahvaa tinktuuraa varsinkin kun pyörin suurempien väkijoukkojen seassa.” – Jaakko, Foodinin kehitysjohtaja
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.