25.3. vietettävä vohvelipäivä juhlistaa talven taittumista kevääksi ja tarjoaa loistavan syyn herkutella mitä maukkaimmilla vohveleilla! Vohvelitaikina valmistuu helposti tummista riisijauhoista, kaurahiutaleista, kasvimaidosta ja tilkasta rasvaa. Makua vohveleihin tuo kaakaojauhe, vaniljajauhe sekä ripaus suolaa. Kokoa vohvelikakku täyttämällä sen kerrokset Herkkuisa-suklaakastikkeella ja viimeistelemällä annos kookoshiutaleilla ja rouhitulla raakasuklaalla. Herkullista vohvelipäivää!
AINEKSET
Vohvelit:
2 dl Foodin tummaa riisijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
3 dl haluamaasi kasvimaitoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl Foodin Bourbon-vaniljajauhetta
3 rkl Foodin kaakaojauhetta
50 g voita tai Foodin kookosöljyä
Hyppysellinen suolaa
Suklaakastike:
1 purkki Foodin Herkkuisaa
1/2 dl Foodin mantelitahnaa
1 rkl Foodin kookosöljyä
Täytteet:
1 rkl Foodin kookoshiutaleita
1 suosikki raakasuklaalevysi
1 banaani viipaloituna
valmistus
Aloita lisäämällä kaikki vohveleiden ainekset blenderiin ja sekoittamalla ne tasaiseksi taikinaksi.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele se voilla tai kookosöljyllä. Paista vohvelit ja anna niiden jäähtyä hetken aikaa.
Laita kaikki suklaakastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes ne ovat sulaneet.
Aloita vohvelikakun kokoaminen laittamalla vohveli lautaselle ja levittämällä sen päälle reilusti suklaakastiketta sekä banaaniviipaleita. Lisää uusi vohveli ja jatka kokoamista kunnes olet käyttänyt kaikki vohvelit. Viimeistele vohvelikakku ripottelemalla viimeisen kerroksen päälle kookoshiutaleita ja rouhittua lempi raakasuklaatasi.