Sokeriton cashewjogurtti

| syys 19, 2016 | Pähkinät ja siemenet, Reseptit | 1 Kommentti

“Sokeriton cashewjogurtti on terveellinen ja ravinteikas herkku, maidoton korvike perinteiselle jogurtille. Reseptin on loihtinut Iris – parikymppinen arkkitehtiopiskelija, joka ammentaa voimaa luonnosta, liikunnasta ja ravinteikkaasta ruoasta ja jolle terveys on elämäntapa. Lue lisää cleanchoice.fi.”

ANNOKSIA

4 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

3 dl cashewpähkinöitä
1 l keitettyä ja jäähdytettyä vettä
3 rkl psyllium kuitujauhetta
3 rkl soijalesitiiniä
3 rkl sitruunan/limen mehua
1-2 maitohappo eli probioottikapselia
aitoa vaniljajauhetta

Valmistusohje

  1. Laita pähkinät 1-2 tunniksi likoamaan suolaveteen, blendaa ne yhdessä sitruunamehun kanssa – halutessasi voit lisätä myös sitruunan kuoren.
  2. Lisää puolet nesteestä ja sekoita.
  3. Sekoita joukkoon kuivat aineet sekä maitohappokapselit ja jatka sekoitusta. Lisää loput vedestä ja sekoita tasaiseksi. Jos seos on liian paksua lisää nestettä.
  4. Siirrä jogurtti lasiseen ja kuumassa vedessä desinfioituun lasipurkkiin. Suojaa purkin suu esimerkiksi sukkahousulla ja jätä jogurtti hapattumaan 6-12h pimeään minkä jälkeen voit nostaa jogurtin jääkaappiin. Huomioi, että jogurtti jatkaa happamoitumista myös jääkaapissa, joten älä päästä sitä turhan happamaksi jo valmistusvaiheessa.
  5. Jos jogurtti tanakoituu jääkaapissa liikaa voit ohentaa sitä vedellä. Lisäksi maustamatonta jogurttia voi maustaa vaniljalla taikka marjajauheilla.
×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.