Sokeriton cashewjogurtti on terveellinen herkku ja maidoton korvike perinteiselle jogurtille. Reseptin on loihtinut Iris – parikymppinen arkkitehtiopiskelija, joka ammentaa voimaa luonnosta, liikunnasta ja ravinteikkaasta ruoasta ja jolle terveys on elämäntapa.
AINESOSAT
3 dl cashewpähkinöitä
1 l keitettyä ja jäähdytettyä vettä
3 rkl psylliumjauhetta
3 rkl soijalesitiinijauhetta
3 rkl sitruunamehua
1-2 maitohappo- eli probioottikapselia
aitoa vaniljajauhetta
ANNOS
4 kpl
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Laita pähkinät 1-2 tunniksi likoamaan suolaveteen, blendaa ne yhdessä sitruunamehun kanssa
Lisää puolet nesteestä ja sekoita.
Sekoita joukkoon kuivat aineet sekä maitohappokapselit ja jatka sekoitusta. Lisää loput vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää nestettä jos seos on liian paksua.
Siirrä jogurtti lasiseen ja kuumassa vedessä desinfioituun lasipurkkiin. Suojaa purkin suu esimerkiksi sukkahousulla ja jätä jogurtti hapattumaan 6-12h ajaksi pimeään, jonka jälkeen voit nostaa jogurtin jääkaappiin. Huomioi, että jogurtti jatkaa happamoitumista myös jääkaapissa, joten älä päästä sitä turhan happamaksi jo valmistusvaiheessa.
Jos jogurtti tanakoituu jääkaapissa liikaa voit ohentaa sitä vedellä. Lisäksi maustamatonta jogurttia voi maustaa vaniljalla tai marjajauheilla. Koristele hedelmillä, marjoilla, kookoshiutaleilla ja pähkinätahnalla!
Hei! Kauanko tämä säilyy jääkaapissa?