Siemenet ovat helppo tapa tehdä ruoasta monipuolisempaa! Erilaisia siemeniä on helppo lisätä erilaisten välipalojen, leipomusten, salaattien sekä lämpimien ruokien sekaan, tai nauttia ihan sellaisenaan. Jokaisella siemenellä on oma käyttötarkoituksensa. Kurpitsansiemenet loistavat sämpylöiden päällä ja salaateissa, chiasiemenistä valmistuu vegaanista kananmunankin korvikkeeksi sopivaa geeliä, ja hampunsiemenet löytävät tiensä herkullisiin proteiinismoothieisiin. Kaikki Foodinin siemenet ovat luomulaatuisia tai Suomessa valmistettuja (kotimainen hampunsiemen). Siemenet sisältävät paljon rasvahappoja, ja monet siemenistä ovat myös proteiinin lähteitä.
Siementen liottaminen ennen niiden käyttöä tekee niistä helpommin sulavia ja ravinteista paremmin imeytyviä. Voit myös valmistaa itsellesi herkullisen välipalan tai leffaevään maustamalla liotetut siemenet lempimausteillasi, ja kuivattamalla ne uunissa.
Tutustu koko valikoimaan, ja keksi uusia tapoja hyödyntää siemeniä ruoanlaitossasi! Maukkaat ja monipuoliset siemenet sopivat oikeastaan aivan kaikenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan, ja niillä saa tekstuuria ja väriä niin kylmiin salaatteihin kuin esimerkiksi lämpimiin pastoihinkin.
Yleinen suositeltu päiväannos siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi. Me kuitenkin testaamme jokaisen saapuvan erän, emmekä tuo markkinoille tuotteita, joissa olisi korkeat pitoisuudet nikkeliä tai kadmiumia, joten voit turvallisin mielin käyttää Foodinin luomulaatuisia siemeniä. Voit lukea lisää esimerkiksi öljykasvien siementen kartoitus- ja valvontahankkeesta Ruokaviraston sivuilta.
INSPIROIDU SIEMENIEN KÄYTÖSTÄ BLOGISSAMME
Siemenet ovat monipuolinen lisä ruokavalioon. Kokosimme yhteen eri siementen käyttövinkit! SIEMENTEN SAANTISUOSITUS Siementen päivittäinen saantisuositusmäärä...
Aktivointi tarkoittaa pähkinöiden ja siementen liottamista ja esi-idättämistä kuivattamalla, ja se on juuri nyt yksi...
Maistuvat tahnat tuovat herkullista täyteläisyyttä monenlaiseen ruoanlaittoon. Ne sopivat täydellisesti kastikkeisiin, salaatteihin, dippailuun, levitteeksi leivälle...