Punainen linssihummus hurmaa niin arjessa kuin juhlassa! Pehmeän mausteinen ja täyteläinen hummus saa proteiinia punaisista linsseistä, ja toimii täydellisesti leivän päällä, salaattien lisukkeena tai vaikka dipiksi kasviksille. Muutamalla raaka-aineella syntyy monipuolinen herkku, joka sopii moneen tilanteeseen.
AINEKSET
Hummus
- 2 rkl Foodin vaaleaa tahinia
-
4 valkosipulinkynttä
-
1 rkl Foodin juustokuminaa
-
4 rkl Foodin oliiviöljyä
-
2 rkl Foodin sitruunamehua
-
½ tl Foodin chilijauhetta
-
½ tl Foodin merisuolaa
Päälle
-
200 g kirsikkatomaatteja
-
2 valkosipulinkynttä
-
1 rkl Foodin oliiviöljyä
-
Suolaa ja pippuria
-
Tuoretta persiljaa
-
Tuoretta timjamia
VALMISTUS
- Liota linssejä vedessä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Keitä 10 minuuttia.
- Lisää kypsät linssit, valkosipuli, juustokumina, oliiviöljy, sitruunamehu, chilijauhe ja suola blenderiin. Soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat sopivan koostumuksen.
- Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna valkosipuli. Paista niitä oliiviöljyssä suolan, pippurin ja silputun persiljan kanssa.
- Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja lisää päälle tomaattiseos. Viimeistele tuoreella persiljalla ja timjamilla.
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

