Punainen linssihummus hurmaa niin arjessa kuin juhlassa! Pehmeän mausteinen ja täyteläinen hummus saa proteiinia punaisista linsseistä, ja toimii täydellisesti leivän päällä, salaattien lisukkeena tai vaikka dipiksi kasviksille. Muutamalla raaka-aineella syntyy monipuolinen herkku, joka sopii moneen tilanteeseen.
AINEKSET
Hummus
2 rkl Foodin vaaleaa tahinia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl Foodin juustokuminaa
4 rkl Foodin oliiviöljyä
2 rkl Foodin sitruunamehua
½ tl Foodin chilijauhetta
½ tl Foodin merisuolaa
Päälle
200 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl Foodin oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
Tuoretta persiljaa
Tuoretta timjamia
VALMISTUS
Liota linssejä vedessä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Keitä 10 minuuttia. Lisää kypsät linssit, valkosipuli, juustokumina, oliiviöljy, sitruunamehu, chilijauhe ja suola blenderiin. Soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat sopivan koostumuksen.
Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna valkosipuli. Paista niitä oliiviöljyssä suolan, pippurin ja silputun persiljan kanssa. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja lisää päälle tomaattiseos. Viimeistele tuoreella persiljalla ja timjamilla.
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

