Pesto rosso on umaminen pesto, joka valmistetaan Foodin aurinkokuivatuista tomaateista, paahdetuista manteleista, ravintohiivahiutaleista sekä oliiviöljystä. Voit myös tuunata pestoa Foodin chilijauheella, jotta saat siihen tulista potkua. Intensiivinen pesto rosso sopii hyvin pastasalaatin joukkoon makua antamaan.
ainesosat
Pesto rosso
100 g Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl (60 g) Foodin manteleita
3 rkl Foodin ravintohiivahiutaleita
1 dl Foodin Extra neitsytoliiviöljyä
halutessasi potkua pestoon: ¼-1/2 tl Foodin chilijauhetta
Pastasalaatti
Gluteenitonta pastaa neljälle
250 g kirsikkatomaatteja
puolikas punainen paprika
puolikas keltainen paprika
puolikas oranssi paprika
pieni nippu basilikaa ja rucolaa
1 rkl Foodin sitruunamehua
pesto rossoa haluamasi määrä
lisää oliiviöljyä tarvittaessa
mustapippuria ja suolaa tarpeen mukaan
ohje
Liota Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja noin 15-30 minuuttia ja puristele ne kuivaksi. Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla kunnes ne ruskistuvat. Jäähdytä ja blendaa ne yhdessä aurinkokuivattujen tomaattien, ravintohiivahiutaleiden, chilijauheen ja öljyn kanssa karkeaksi pestoksi. Voit lisätä öljyä, jos haluat pestosta öljyisempää.
Keitä pasta ja pilko kasvikset. Sekoita yhteen pastat, kasvikset, yrtit, sitruunamehu ja pesto rosso. Lisää tarvittaessa öljyä, mustapippuria ja suolaa.