Perinteisen perunasalaatin voi tehdä myös vegaanisesti. Cashewpähkinöistä sileäksi blendattu majoneesin tapainen kastike tekee perunasalaatista täyteläisen lisukkeen vappupöytään.
AINESOSAT
2 dl cashewpähkinöitä
1 kg perunoita
1 valkosipulin kynsi
1 rkl Foodinin sitruunamehua
1 tl Foodinin Omenasiiderietikkaa
1 tl sipulijauhetta
½ tl Dijon sinappia
½ tl Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
¼ tl Foodinin mustapippuria
1,5 dl vettä
pieni nippu tilliä
pieni nippu ruohosipulia
VALMISTUSOHJE
Laita cashewpähkinät kulhoon ja peitä ne vedellä. Liota pähkinöitä 2-4 tuntia. Voit myös tehdä pikaliotuksen: kaada cashewpähkinöiden päälle vastakiehunutta vettä ja liota noin 20 minuuttia.
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi, mutta napakoiksi.
Huuhtele lionneet cashewpähkinät ja blendaa ne yhdessä mausteiden ja veden kanssa sileäksi kastikkeeksi. Maista ja mausta, lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.
Silppua tilliä ja ruohosipulia.
Pilko perunat ja sekoita ne kulhossa yhteen cashewkastikkeen kanssa. Sekoita joukkoon myös tilliä ja ruohosipulia. Jätä osa koristeeksi perunasalaatin päälle.
Tarjoile perunasalaatti pähkinä ”mullan”, kasvisten ja jogurttidipin kanssa.