Kätevä pizzapohja syntyy liotetusta Foodin hirssistä ja kvinoasta! Täytä kullanruskeat pizzapohjat Foodin Provencen yrteillä maustetulla tuorejuustolla sekä pannulla paahdetuilla parsoilla.
AINEKSET
n.20 pientä pizzaa
1 dl Foodin hirssiä
1 dl Foodin kvinoaa
0,5 dl vettä
3 rkl Foodin oliiviöljyä
½ tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
+ oliiviöljyä leivinpaperin voiteluun
1 dl (vegaanista) tuorejuustoa
1,5 tl Foodin Provencen yrttejä
1 tl Dijon sinappia
Nippu parsaa
Oliiviöljyä paistamiseen
Foodin Provencen yrttejä pizzan päälle
VALMISTUS
Lämmitä uuni 225 asteseen.
Liota Foodin hirssiä ja kvinoaa vedessä yön yli tai vähintään 3 tuntia. Voit myös tehdä pikaliotuksen liottamalla niitä juuri kiehutetussa kuumassa vedessä 30 min. Huuhtele liotettu hirssi ja kvinoa ja blendaa tehosekoittimessa sileäksi taikinaksi yhdessä veden, oliiviöljyn, leivinjauheen ja suolan kanssa.
Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä. Laita taikinaa noin 1,5-2 rkl per pizza ja levitä taikina pyöreäksi “letuksi”. Paista uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes pizzapohja on kullanruskea.
Sekoita yhteen tuorejuusto, yrtit sekä sinappi.
Napsauta parsan varsista kova alaosa pois. Leikkaa varsi kolmeen tai kahteen osaan ja vielä puolita palat. Paahda parsan varsia kevyesti pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne ruskistuvat hieman.
Levitä tuorejuustoa pizzan päälle, asettele päälle myös muutama parsan varsi. Ripottele Provencen yrttejä.
Pizzat ovat parhaimmillaan paistopäivänä.