Italialainen leipäsalaatti Panzanella saa uusia makuvivahteita, kun perinteiset tomaatit vaihdetaan paahdettuihin kasviksiin. Kastikkeena toimii sipulilla ja basilikalla höystettu oliiviöljy-omenasiiderietikka vinaigrette. Lisämakua leipäsalaattiin tuo parmesanin tapaan käytettävä Foodin Paramesan, jota kannattaa ripotella reilusti kasvisten joukkoon ja salaattiannoksen päälle.
ainesosat
350 g punajuuria (noin 2-3 punajuurta)
350 g porkkanoita (noin 4 porkkanaa)
200 g gluteenitonta ciabattaa (kuivahtanutta)
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Foodin rosmariinia
ripaus Foodin hienoa Himalajan suolaa
Salaattikastike
1 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl Foodin Omenasiiderietikkaa
2 rkl silputtua sipulia
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
1 tl Foodin kookosnektaria
½ tl Foodin hienoa Himalajan suolaa
¼ tl Foodin mustapippuria
Foodin Paramesania
rapeaa pikkusalaattia
tuoretta basilikaa tarjoiluun
ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pilko punajuuret ja porkkanat ja paloittele ciabatta.
Asettele punajuuret ja porkkanat leivinpaperille, lorauta oliiviöljyä, ja ripottele päälle rosmariinia ja ripaus suolaa. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Käännä kasvikset ja paahda toiselta puolelta vielä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet sopivaksi.
Sekoita salaattikastikkeen ainekset sillä välin, kun kasvikset paahtuvat.
Voitele ciabattan palat oliiviöljyllä. Paahda kasvisten jälkeen uunissa ciabattan palat noin 5 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä ja tulevat rapeammiksi. Jos ciabatta on jo kuivaa ja päältä rapeaa, tämän vaiheen voi jättää väliin.
Anna paahdettujen kasvisten ja leipien jäähtyä leivinpaperin päällä hetken aikaa. Sekoita sen jälkeen kulhossa keskenään kasvikset, leipäpalat sekä salaattikastike. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia, jotta leipäpalaset hieman pehmenevät. Sekoita sen jälkeen joukkoon pari ruokalusikallista Foodin Paramesania.
Tarjoile Panzanella rapean salaatin ja tuoreen basilikan kanssa. Ripottele annoksen päälle vielä Foodin Paramesania.