PÄHKINÄT – MONIKÄYTTÖISIÄ LUONNON ANTIMIA
Täyteläiset, herkulliset pähkinät sopivat sellaisenaan rouskutettavaksi, suolaisen ruoanlaiton ruokaisaksi makupariksi sekä makeiden leivonnaisten monipuolistajaksi! Valikoimastamme löydät hassel-, cashew-, pekaani- ja saksanpähkinöitä sekä suussasulavan herkullisia manteleita ja parapähkinöitä. Luomulaatuisten pähkinöidemme valikoimasta löydät sen, mitä tarvitset seuraavaan pähkinäiseen piirakkaasi tai kasviswokkiisi.
Pähkinät ja siemenet ovat ravitsemussuositusten mukaan hyviä tyydyttymättömän rasvan lähteitä, ja niitä suositellaankin osaksi tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota. Pähkinät ja mantelit ovat herkkuja, jotka sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan sekä naposteluun! Erityisesti raakaleivonnassa ja vegaanisissa ruoissa pähkinöillä on keskeinen rooli, ja niistä valmistuu helposti maitoa, kermaisia täytteitä, keksejä tai kotitekoisia välipalapatukoita. Pähkinät löytävät usein tiensä pataruokien, puurojen, salaattien ja kastikkeiden joukkoon, ja niistä saa kauniita koristeita kakkujen ja kuorrutteiden päälle, joko kokonaisina tai murskattuina. Pähkinöitä ja manteleita kannattaa hyödyntää myös puuroissa, mysleissä ja smoothieissa, niin saat helposti ruokavalioosi lisää hyviä rasvanlähteitä. Oletko jo kokeillut esimerkiksi herkullista mantelimaitoa, tai suussasulavaa pekaanipiirakkaa?
Manteleita ja cashewpähkinöitä voi hyödyntää myös vegaanisien maitojen ja tuorejuustojen valmistuksessa, ja pekaanipähkinät ovat täydellinen lisä piirakoihin ja muihin leivonnaisiin. Saksanpähkinä on monipuolinen, herkullinen pähkinä, jonka kitkeryyden aavistuksen saa helposti pehmeän makuiseksi liottamalla. Pähkinöistä on mahdollista tehostaa ravinnonsaantia liottamalla, joka edistää pähkinöiden ravinteiden imeytymistä kehoon. Melkein kaikkia pähkinöitä voi liottaa yön yli, ja jos haluaa pidentää niiden säilyvyyttä, ne voi kuivattaa uunissa miedolla lämmöllä. Voit myös tutustua Foodinin valmiiksi aktivoituihin pähkinä- ja siementuotteisiin. Aktivoinnissa pähkinät esi-liotetaan ja kuivatetaan, ja prosessi vapauttaa ravinteet paremmin kehon hyödynnettäväksi.