Aktivointi tarkoittaa yksinkertaisuudessaan pähkinöiden ja siementen liottamista ja niiden esi-idätystä kuivattamalla. Kun pähkinöitä ja siemeniä liotetaan, ne “luulevat” päässeensä kosteaan maaperään. Kun liotus lopetetaan, siemen “aktivoituu” aloittaakseen itämisen. Aktivointiprosessissa siemenet ja pähkinät esi-idätetään liottamalla suolavedessä ja kuivataan kosteuden poistamiseksi. 

MIKSI AKTIVOINTI KANNATTAA?

Aktivointi on keittämisen, kypsentämisen ja hapattamisen tapaan keino saada enemmän irti ruoasta ja sen ominaisuuksista. Sekä pähkinät että siemenet ovat erittäin ruokaisaa, tiheää ruokaa. Ne sisältävät energiaa, proteiinia, kuitua sekä rasvoja. Aktivointi nimensä mukaisesti aktivoi eli moninkertaistaa pähkinöiden ja siementen ravinteiden hyödynnettävyyden tekemällä niistä helpommin sulavia, ja mahdollistaa niiden paremman imeytymisen kehoon. 

Aktivointi on myös kulinaarinen elämys – kuivatuksesta aiheutuva rapsakka koostumus saa pähkinät ja siemenet maistumaan entistä paremmalle. Aktivoidut pähkinät ja siemenet muistuttavat tekstuuriltaan paahdettuja, ja rouskuvat ruokahalua herättävästi suussa. Oxfordin yliopiston professorin, gastrofyysikko Charles Spencen mukaan enemmän ääntä pitävät ruoka-aineet ovat kehityshistoriassa sisältäneet keskimäärin enemmän energiaa ja viitanneet tuoreuteen. Ei ole sattumaa, että sipsit ja raksut ovat erittäin suosittuja ja myydyimpiä naposteltavia – kyseessä on pitkälle optimoitu koostumuksellinen kehityskaari. 

FOODININ AKTIVOIDUT TUOTTEET HELPOTTAVAT RAVINTEIDEN SAANTIA

Moni on jo vuosia aktivoinut ja idättänyt pähkinöitä ja siemeniä itse, mutta prosessi vie aikaa. Siksi on hyvä, että tarjolla on myös valmiiksi aktivoituja vaihtoehtoja. Foodinin tuotevalikoiman uutuuksiin kuuluu aktivoitu suolainen salaattisekoitus sekä trail mix -evässekoitukset, joihin on aktivoitu mm. kurpitsansiemeniä, cashewpähkinöitä, auringonkukansiemeniä sekä manteleita. 

Suolainen salaattisekoitus on erinomainen lisä mihin tahansa salaattiin, ja on herkullisuutensa lisäksi myös näyttävä lisä värikkään salaatin kruunuksi. Trail mixit ovat taas erinomainen välipala retkille, kotoiluun tai vaikkapa työpaikalle. Valikoimastamme löydät kolme makuvaihtoehtoa: Choco Love, Smart Mix sekä High Five, joista jokainen on täynnä herkullisia pähkinöitä ja siemeniä sekä laadukkaita kuivattuja marjoja ja hedelmiä. Aktivoinnin avulla saat salaateistasi ja retkieväistäsi enemmän irti.

Lue lisää trail mixeistä ja tutustu tuotteisiin Aktivoi pähkinät ja siemenet itse Jaakko Halmetojan helpolla ohjeella
Tutustu Choco Loveen
Nappaa Smart Mix mukaasi
Ota High Five matkallesi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista