Gluteeniton ja vegaaninen omenapiirkka
Ihanan mehevän luontaisesti gluteenittoman ja vegaanisen omenapiirakan makeuttaa Foodin kookossokeri ja maustaa Foodin Ceyloninkaneli sekä kardemumma. Nauti piirakan kanssa itsetehtyä vaniljakastiketta.
Omenapiirakan ainekset
Pohja:
- 1,5 dl (70 g) Foodin mantelijauhoja
- 1,5 dl (75 g) gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 dl (65 g) Foodin vaaleita riisijauhoja
- 1,5 dl (80 g) Foodin kookossokeria
- 1 tl Foodin Ceyloninkanelia
- 1 tl Foodin kardemummaa
- 0,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,5 tl Foodin merisuolaa
- 2 dl Foodin kookosmaitoa
- 0,5 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
- 50 g margariinia (huoneenlämpöistä)
- 3-4 omenaa siivutettuna (omenoiden koosta riippuen)
Lisäksi:
Vaniljakastike:
- 1 dl Foodin kookosmaitoa
- 0,75 dl Foodin cashewtahnaa
- 1 tl Foodin koivusokeria tai 2 tl Foodin kookossokeria
- ¼ tl Foodin vaniljajauhetta
- Ripaus Foodin merisuolaa
Omenapiirakan valmistus
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita kulhossa yhteen jauhot, kookossokeri, kaneli, kardemumma, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää kuivien aineiden joukkoon kookosmaito, omenasiiderietikka sekä huoneenlämpöinen margariini. Sekoita taikina tasaiseksi kevyesti käännellen ja levitä se n. 22 cm piirakkavuoan pohjalle. Asettele piirakan päälle omenasiivuja ja ripottele päälle kanelia.
Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia. Testaa piirakkaa tikulla keskeltä. Jos piirakkaan tarttuu runsaasti taikinaa, anna olla vielä muutaman minuutin uunissa.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Maista ja lisää makeutusta tarvittaessa. Ripaus suolaa tasapainottaa makua.
Nauti omenapiirakka vaniljakastikkeen kanssa joko lämpimänä tai jääkaappikylmänä.