Tofusta saat supermaukasta, kun marinoit sen Foodin umamikastikkeessa ja kuorrutat seesaminsiemenillä. Nauti seesamitofu parsakaalin ja nuudeleiden sekä mausteisen kastikkeen kanssa. Nuudeliannoksen kruunaavat Foodin BBQ-maustetut cashewpähkinät sekä tuore korianteri.
AINEKSET
Seesamitofu
300 g tofua
2 rkl Foodin umamikastiketta
¼ tl suolaa
0,75 dl Foodin seesaminsiemeniä
3 rkl Foodin vaaleita riisijauhoja
3 rkl vettä
Kastike
0,5 dl Foodin cashewtahnaa
1,5 rkl Foodin umamikastiketta
1 rkl Foodin sitruunamehua
1 tl paahdettua seesamiöljyä
¼ tl Foodin chilijauhetta
¼ tl Foodin suolaa
0,5 dl vettä
Nuudelit
n.300 g parsakaalia
Foodin Extra virgin oliiviöljyä paistamiseen
Nuudeleita neljälle, esim. Shiratakinuudeleita 2 pakkausta
Foodin dry roasted BBQ cashewpähkinöitä
Tuoretta korianteria
VALMISTUS
Puristele tofupalasta vettä pois ja kuutioi tofu. Sekoita umamikastike ja suola. Anna tofupalojen marinoitua kastikkeessa noin 30 minuuttia paloja välillä käännellen.
Laita yhdelle lautaselle seesaminsiemenet, toiselle 1 rkl riisijauhoja ja kolmannelle 2 rkl riisijauhoja sekoitettuna 3 rkl vettä.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kun tofukuutiot ovat marinoituneet n.30 min pyörittele niitä ensin riisijauhossa, sitten riisijauho-vesisekoituksessa ja lopuksi kourruta seesaminsiemenillä. Toista, kunnes olet kuorruttanut kaikki palat.
Paahda tofukuutioita uunissa ensin 10 minuuttia, sitten käännä palat ja paahda toiset noin 10 minuuttia tai kunnes palat ovat ruskistuneita ja rapeita.
Sekoita kastikkeen ainekset.
Pilko parsakaali pieneksi varsia ja lehtiä myöten ja paahda paloja pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes ne hieman pehmenevät. Aseta palat sivuun hetkeksi.
Valmistele nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja paahda niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää cashew-pohjainen kastike ja sekoita myös parsakaalit nuudeleiden joukkoon.
Tarjoa nuudelit seesamitofun, Foodin BBQ cashewpähkinöiden sekä tuoreen korianterin kanssa.