Kasvisruokaa nepalilaisittain

Nepalilainen ruokakulttuuri on upea sekoitus Intiaa, Tiibetiä, Kiinaa ja Thai-makuja. Foodinin valikoiman mausteet, kuten mieto curry, Madras curry, kurkuma, inkivääri ja chilijauhe sopivat täydellisesti nepalilaisiin resepteihin.  

Nepalilainen ateria on usein kasvispohjainen ja luonnollisesti vegaaninen, ja se koostuu esimerkiksi erilaisista vihanneksista, linsseistä, pavuista ja riisilajikkeista. Dal-bhat-tarkari eli linssit, riisi ja kasviscurry ovat nepalilaisen keittiön perusta. 

Nappaa parhaat reseptit talteen alta ja lähde makumatkalle Nepaliin omasta kotikeittiöstäsi!

Linssi dal ja Sag

Dal bhat eli linssejä riisillä on helppotekoinen arkiateria, jota voidaan täydentää sag:illa. Sag on pannulla mausteiden kera paistettua pinaattia tai muuta ravintorikasta vihreää.  

Dal onnistuu vaivattomasti Foodinin punaisista linsseistä, joiden annetaan hautua mausteiden kanssa maukkaaksi, lämmittäväksi muhennokseksi. Dal nautitaan useimmiten vaalean riisin, kuten basmatiriisin kanssa, mutta suosittelemme kokeilemaan myös Foodinin punaisen ja mustan riisin sekoitusta. Tämä voimakkaan värinen Riisimix ihastuttaa ravitsevuudellaan ja lempeän pähkinäisellä maullaan. 

Katso resepti

reseptin raaka-aineita

(4) 14,49 
(2) 2,80 
Varasto loppu
2,49 
(6) 3,19 
(7) 14,95 

Tarkari kasviscurry Foodinin tapaan

Tarkari kasviscurry koostuu usein perunasta ja muista kasviksista. Joukkoon voi sekoittaa vaikkapa pakastekasvikset, kuten kukkakaalia ja vihreitä papuja. Yhtä hyvin curryyn sopii myös porkkanat, bataatti tai parsakaali. Tarkari maustetaan Foodinin mausteilla, kuten miedolla curry mausteella, juustokuminalla ja kurkumalla.  

Raikkautta nepalilaisiin aterioihin, kuten kasviscurryyn tuo raitakastike, joka on jugurtista ja kurkusta valmistettu lempeä ruoan tulisuuden lieventäjä. Naan-leipä ja mangochutney tuovat myös maukkaan lisänsä mausteisiin aterioihin. 

Katso resepti

Lisää raaka-aineet ostoskoriisi

(4) 14,49 
(1) 3,29 
(2) 2,80 
Varasto loppu
2,49 

Shahi tofu

Shahi tofu Foodinin tapaan valmistetaan kuivapaahdetuista Bruschetta pähkinöistä, jotka blendataan sileäksi maustetuksi kastikkeeksi ja nautitaan yhdessä tofun sekä Foodin punaisen ja mustan riisin sekoituksella.

Katso resepti

Lisää raaka-aineet ostoskoriisi

(4) 14,49 
(2) 2,80 
(21) 1,99 

Kaikki tuotteet

Kardemumma, Luomu 11g

(1) 2,69 
(1) 2,49 
(6) 2,95 
Varasto loppu
2,49 
(11) 3,99 

Sikarni vispattu jugurtti chai pähkinöillä

Jälkiruokana tarjoillaan sikarnia vispattua jugurttia Foodin kookosmaidolla pehmennettynä. Sikarni makeutetaan Foodin koivusokerilla ja maustetaan Foodin kardemummalla. Jugurtin kanssa maistuvat pannulla paahdetut chai-mausteiset pähkinät sekä herkullinen rubiininpunainen granaattiomena.  

Sikarni voidaan valmistaa pitkän kaavan mukaan valuttamalla maitopohjainen jugurtti yön yli, jolloin hera valuu pois. Jäljelle jäävä paksu jugurtti vispataan kuohkeaksi kookosmaidon kera.  

Vegaaninen versio sikarnista valmistuu nopeammin: paksu maidoton gurtti vispataan kookosmaidon kanssa ilman valuttamista ja maustetaan samalla tavoin kuin valutettu versio. 

Katso resepti

Lisää raaka-aineet ostoskoriisi

(2) 2,80 
(7) 14,95 
(21) 1,99 

Kaikki tuotteet

Kardemumma, Luomu 11g

(1) 2,69 
(5) 6,29 

Kuivatut marjat & hedelmät

Kookoshiutale, Luomu 200g

(1) 2,95 
(3) 2,95 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista