Tähän maukkaaseen lämmittävään keittoon tarvitset vain pari sesongin kasvista ja mausteita. Keiton sekaan ja päälle sopii täydellisesti Foodinin uutuus Paramesan, joka tuo keittoon parmesaninmakua – täysin vegaanisesti!
ainesosat
1,5 kilon myskikurpitsa (josta tulee noin 1 kg myskikurpitsaa kuorittuna)
150 g porkkanaa
1 sipuli
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Foodin kurkumajauhetta
1 tl Foodin Madras Curry jauhetta
¼ tl Foodin mustapippuria
8 dl kasvislientä
1 dl Foodin Paramesania
1,5 dl Foodin kookosmaitoa
1 rkl Foodin sitruunamehua
Tarjoiluun: Foodin Paramesania ja tuoreita yrttejä kuten timjamia ja/tai persiljaa
ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa paloiksi. Pilko myös porkkanat ja sipuli.
Ota noin 150 g myskikurpitsan paloista sivuun ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Asettele kuutiot leivinpaperille, lorauta päälle oliiviöljyä, ripottele hieman suolaa ja paahda uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
Kuullota sipuleita kattilassa oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää kurkuma, Madras Curry ja mustapippuri ja sekoittele mausteet sipuliseokseen.
Lisää kattilaan pilkotut myskikurpitsat sekä porkkanat. Sekoittele hetken aikaa ja kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehua pienellä lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmenneet.
Surauta pehmeät kurpitsan ja porkkanan palat ja liemi sauvasekoittimella. Lisää Paramesania, kookosmaitoa ja sitruunamehua ja jatka sekoittamista, kunnes keitto on täysin sileää.
Tarjoa keitto paahdettujen kurpitsan palojen, Paramesanin ja tuoreiden yrttien kera.