Leivo suussa sulavat mokkapalaherkut seuraavalle kahvihetkellesi! Nämä mokkapalat sisältävät ravinteikkaita aineksia, kuten Foodin mantelijauhoja, karamellimaisen makeaa kookossokeria, aromikasta Flow-kahvia sekä Extra Virgin oliiviöljyä. Kuorrute ei myöskään ole ihan perinteinen, sillä mehevien mokkapalojen päälle levitetään Flow-kahvilla maustettua täyteläistä raakasuklaa Herkkuisaa. Koristele mokkapalat makealla ja terveellisellä ”strösselillä”: Foodin siitepölyllä!
Saat reseptistä vegaanisen jättämällä koristelusta pois mehiläisen siitepölyn.
AINEKSET
180 g / 4 dl Foodin mantelijauhoja
90 g / 1,5 dl Foodin vaaleita riisijauhoja
30 g / 0,75 dl Foodin kaakaojauhetta
½ tl Foodin hienoa merisuolaa tai hienoa Himalajan kristallisuolaa
½ tl Foodin vaniljaa
2 tl leivinjauhetta
200 g / 2,5 dl Foodin kookossokeria
0,5 dl Flow-kahvia
0,5 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1,5 dl vettä
Kuorrute
n.200 g (tai koko purkki, riippuen siitä, miten tuhdin kuorrutuksen haluat) Hasselpähkinä-raakasuklaa Herkkuisaa
1-2 rkl lämmintä Flow-kahvia
1 rkl Foodin kaakaojauhetta
makeutusta maun mukaan, jos tarvii
Koristeeksi Foodin mehiläisen siitepölyä
valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa noin 28 x 22 cm vuoka leivinpaperilla.
Keitä Flow-kahvia pari kupillista ohjeen mukaan. Jos haluat mokkapaloihin voimakkaan kahvin maun, voit keittää vahvempaa kahvia.
Sekoita kulhossa yhteen jauhot, kaakaojauhe, suola, vanilja, leivinjauhe ja kookossokeri.
Lisää joukkoon Flow-kahvia, oliiviöljyä ja vettä. Sekoita taikina tasaiseksi kevyesti käännellen.
Levitä taikina vuokaan leivinpaperille ja paista uunissa noin 25 min. Tarkista 20 minuutin kohdalla testaamalla kevyesti keskeltä kypsyysastetta. Paista vielä 5 min tai minuutti kerrallaan, jotta mokkapalat ovat keskeltä kypsiä, muttei liian kuivia.
Anna mokkapalojen jäähtyä vuoassa, ja sekoita sillä välin kuorrute tasaiseksi kulhossa.
Levitä kuorrute jäähtyneiden mokkapalojen päälle. Ripottele vielä koristeeksi ja makua antamaan Foodin mehiläisen siitepölyä.