Ihastu aasialaisen keittiön makuihin!
Valikoimastamme löydät aromikkaita luomumausteita, joilla valmistat aasialaisesta ruokakulttuurista inspiraatiota ammentavia aterioita. Luomulaatuiset inkiväärijauhe, chilijauhe sekä curry-jauheet maustavat niin keitot, wokit kuin riisipohjaiset ateriat!
Kermainen kookosmaito sopii täydellisesti pehmentämään kasvisruokia ja tuomaan täyteläistä makua ruokiin. Älä myöskään unohda Umamikastiketta, joka on soijaton, vegaaninen kookossokerista valmistettu kastike. Umamikastike korvaa aasialaisissa ruoissa usein käytetyn soijakastikkeen. Umamikastike on soijakastiketta vähäsuolaisempi vaihtoehto ja jo sellaisenaan tuo rikasta lisämakua annokseen. Tai kokeile umamikastiketta sekoitettuna mausteiden sekä cashewtahnan tai tahinin kanssa ja nauti pähkinäinen kastike nuudeleiden ja seesamitofun kanssa.
Nappaa parhaat reseptit talteen alta ja lähde makumatkalle Aasiaan omasta kotikeittiöstäsi!
Nuudelit seesamitofulla ja BBQ-pähkinöillä
Aasialaisten ruokien klassikko – nuudelit – taipuvat moneen. Niitä voit käyttää niin keitoissa kuin wokeissa paistettuna tai pikaversiona keitettynä maukkaan kastikkeen kera.
Tässä herkullisessa reseptissä nuudelit paistetaan pannulla parsakaalin ja cashewtahna-pohjaisen maustetun kastikkeen kanssa. Nuudeleiden kaveriksi valmistetaan uunissa Foodinin seesaminsiemenillä ja umamikastikkeella maustettua kuorrutettua tofua. Leivitykseen sopii mainiosti luontaisesti gluteeniton Foodinin vaalea riisijauho.
Rapeat tofupalat yhdessä Foodinin BBQ-cashewpähkinöiden ja mausteisten parsakaali-nuudeleiden kanssa on upea makunautinto! Ruoan raikastaa tuore korianteri, joka on Aasiassa suosittu yrtti.
Katso reseptireseptin raaka-aineita
Tom Kha Taohu tofukeitto
Tom Kha Taohu -keitto eli Thaimaalainen kookoskeitto tofulla on Foodinin tapaan tehty versio Tom kha gai -keitosta eli lempeän täyteläisestä kookosmaitoliemeen tehdystä kanakeitosta.
Vapaasti käännettynä Tom tarkoittaa keittoa, kha tarkoittaa galangal juurta, joka on inkiväärin sukuinen kasvi ja Aasiassa suosittu mauste. Kha vaihtuu tässä reseptissä Foodinin aromaattiseen luomuinkiväärijauheeseen. Gai tarkoittaa kanaa, joka vaihdetaan Foodinin versiossa taohuun eli tofuun.
Tom kha taohu -keitto on nopea arkiruoka, ja keiton joukkoon sopivat mitkä tahansa kasvikset paprikasta, tomaattiin ja parsakaalista kukkakaaliin. Myös sienet ovat mainio umaminen lisä keittoon.
Keitto maustetaan inkiväärijauheen lisäksi Foodinin miedolla curry-jauheella, sitruunamehulla sekä umamikastikkeella. Keiton päälle sopii täydellisesti Foodinin Curry Lemon -cashewpähkinät.
Katso reseptiLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Kimchi paistettu riisi
Kimchi on korealainen hapatettu valmiste, joka yleensä valmistetaan kiinankaalista ja maustetaan chilillä ja valkosipulilla. Foodinin tapaan kimchi tehdään pikaversiona ja lisätään keitetyn Foodinin Riisi Mixin eli ravitsevan punaisen ja mustan riisin joukkoon. Foodinin punainen ja musta riisi ovat luomulaatuisia ja ne viljellään Kambodzassa, Thaimaan koillisosassa. Riisi Mix sopii erinomaisesti aasialaisiin ruokiin valkoisen riisin sijaan.
Pannulla paistettaessa kimchin ja riisin yhdistelmästä tulee vastustamatonta! Kruunaa jo valmiiksi chilistä potkua saava annos Foodinin Chili Garlic cashewpähkinöillä.
Katso reseptiLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Mango kerrosjälkiruoka
Ihastuttava vegaaninen jälkiruoka valmistuu vain muutamassa minuutissa! Jälkiruoan herkullisen maun salaisuutena on yhdistelmä rouskuvaa NUTI-luomupähkinäpatukkaa, raikasta mangoa sekä kermaisen pehmeää maidotonta rahkaa.
Katso resepti