Valikoimastamme löydät ihania luonnollisia ja ekologisia vaihtoehtoja valkoiselle sokerille. Luonnolliset makeuttajamme ovat kestävän kehityksen mukaan viljeltyjä, sekä ominaisuuksiltaan matalan glykeemisen indeksin omaavia. Matalan glykeemisen indeksin omaavat makeuttajat nostavat verensokerin tasoa hitaammin sekä jättävät sen matalammalle kuin makeuttajat, joilla glykeeminen indeksi on korkea. 

Koivusokeri eli xylitol

Koivusokeri on hammasystävällinen ja vähäglykeeminen makeuttaja, joka nostaa maltillisesti verensokeria. Koivusokeri on maultaan yhtä makea kuin perinteinen valkoinen sokeri ja se sopii käytettäväksi samaan tapaan niin leivonnassa kuin kylmän raikkaissa jälkiruoissa. 

Tässä ihastuttavassa kesäisessä sorbetissa mansikka kohtaa basilikan, ja koivusokeri makeuttaa sorbetin. Kokeile ja ihastu!

Erytritoli 

Erytritoli valmistetaan rypälesokerista luontaisen käymisprosessin avulla. Se on täysin kaloriton ja luonnollinen makeutusvaihtehto, ja koivusokerin tapaan erinomainen korvike perinteiselle valkoiselle sokerille. Koska erytritolin glykeeminen indeksi on nolla, se ei nosta verensokeria lainkaan.  

Voit kokeilla erytritolia mansikka-basilikasorbettiin koivusokerin sijaan, tai makeuta erytritolilla esimerkiksi kesäisen kinuski-vadelmakakun pohjan. 

Kookossokeri 

Kookossokeria pidetään maailman ekologisimpana makeuttajana ja se on hurmannut lukuisat herkullisella karamellisen paahteisella maullaan. Kookossokeri on makunsa, ravinnetiheytensä ja ekologisuutensa vuoksi ehdottomasti yksi parhaista saatavillamme olevista kidemäisistä makeuttajista. Kookossokeri sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita, jotka ovat kokonaan poistettu valkaistusta sokerista. Valikoimamme luomukookossokeri valmistetaan 100 % käsityönä kookospalmun nektarista eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Voit lukea lisää kookossokerin viljelystä täältä

Kookossokeri sopii mihin tahansa jälkiruokaan ja siitä valmistuu helposti myös vegaaninen kinuski, joka on esimerkiksi mehevän herkkukakun salaisuus!

Muista myös muut luonnolliset makeuttajat 

Tiesitkö, että voit käyttää myös kuivattuja hedelmiä jälkiruokien makeuttamiseen? Suosikkimakeuttajiamme raakaherkuissa ovat esimerkiksi aurinkokuivatut taatelit sekä medjool taatelit.  

Hauska ja helppo idea on käyttää valmiita granolapatukoitamme jälkiruokien pohjana, kuten näissä ihastuttavissa marjaleivoksissa. Vegaanisten granolapatukoidemme makeuttajina toimivat esimerkiksi kookossokeri ja taatelit. 

Hasselpähkinä-raakasuklaa ja valkosuklaa Herkkuisat sopivat myös monenlaisten kesäjälkiruokien makeuttajiksi! Herkkuisia löytyy sekä erytritolilla makeutettuja sokerittomia sekä raakaruokosokerilla makeutettuja versioita.  

Kokeile kesägrilliin banaaneja, joiden päälle voit levittää runsaasti Herkkuisaa makeuttamaan jälkiruokaa. Helppo ja sitäkin herkullisempi kesäjälkiruoka valmistuu vain muutamassa minuutissa!

löydä omat suosikkisi makeutukseen

-15%
-15%
3,19 
Lisää ostoskoriin
-15%

Kaikki tuotteet

Kookossokeri, luomu, 230g

2,20 
Lisää ostoskoriin
-15%

Kuivatut marjat & hedelmät

Aurinkokuivattu taateli, luomu 250g

2,51 
Lisää ostoskoriin
-15%
5,91 
Lisää ostoskoriin
-28%
5,00 
Lisää ostoskoriin
-15%
5,91 
Lisää ostoskoriin
-15%
5,91 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista