Valmista lempeän mausteinen keittoliemi punaisella riisillä, ja paahda uunissa keiton kaveriksi kasviksia ja sieniä. Keitto buffetissa kukin saa valita mieluisia lisukkeita omaan keittoannokseensa.
Keiton lisukkeiksi sopivat myös rouhitut maustepähkinät sekä cashewlevitteellä voideltu pannuleipä.
AINESOSAT
1 sipuli
n. 1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
1,5 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
2,5 dl Foodinin punaista riisiä
1,5 rkl Foodinin Madras curry -maustetta
3,3 dl Foodinin kookosmaitoa
½ parsakaali
½ kukkakaali
1 bataatti
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
200 g herkkusieniä
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
Keiton päälle:
tilkka Foodinin sitruunamehua
rouhittuja maustepähkinöitä
tuoreita yrttejä (esim. korianteria)
VALMISTUSOHJE
Pilko sipuli pieneksi ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehahtaa, kunnes liemikuutio on sekoittunut veteen. Lisää punainen riisi ja keitä hiljalleen kannen alla kasvisliemessä n. 40-45 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää.
Kun riisi on valmista, ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon Madras curry ja kookosmaito.
Riisinkeiton aikana voit valmistella kasvikset ja sienet. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Pilko parsakaalit, kukkakaalit ja bataatit pieniksi. Kaalien suuret kukinnot voit laittaa neljään osaan, ja pienemmät kahteen. Bataatti voi olla noin peukalonpään kokoisina kuutioina.
Aseta kasvikset uunipellille, siten että ne koskettavat toisiaan mahdollisimman vähän. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa tasaisesti.
Paahda kasviksia uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat ruskistuneet. Käännä kasvikset paiston puolessa välissä.
Paista sen jälkeen sienet. Siivuta herkkusienet noin 0,5 cm siivuiksi ja sekoita ne oliiviöljy-soija marinadissa.
Asettele sienet uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes sienet ovat ruskistuneet.
Tarjoile keitto kasvisten ja sienten kanssa. Keitto saa lisämakua tilkasta sitruunamehua, rouhituista maustepähkinöistä sekä tuoreista yrteistä.
Vinkki: Voit kokeilla keiton kanssa myös muita paahdettuja kasviksia, esim.porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, punajuurta.
KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME
KOKEILE MUITA RESEPTEJÄMME
Gluteenittomat omena-chiapannukakut
KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME KOKEILE MUITA CHIA-RESEPTEJÄMME
syys
Lohicurry kookosmaidolla
Lohicurry kookosmaidolla on helposti ja nopeasti valmistuva mausteinen herkkuruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin....
huhti