Hokkaidokurpitsa on lämmittävän mausteisen padan päätähtenä yhdessä kidneypapujen ja kvinoan kanssa. Tämä täyteläinen pata maistuu myös erikseen keitetyn riisin kanssa. Lisäämällä pataan lientä, saat siitä keittomaisempaa.
ainesosat
noin 600 grammaa hokkaidokurpitsaa
Foodin Extra virgin oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 tl Foodin kurkumajauhetta
2 tl Foodin juustokuminaa
½ tl Foodin chilijauhetta
noin 5 Foodin aurinkokuivattua tomaattia silputtuna pieneksi
250 g tuoreita kirsikkatomaatteja tai yksi tölkki kirsikkatomaatteja
4 dl keitettyjä Foodin kidneypapuja
1,5 dl Foodin huuhdeltua kvinoaa
8 dl kasvislientä
suolaa ja pippuria maun mukaan
Tarjoiluun: tuoreita yrttejä kuten persiljaa tai korianteria, tomaatteja ja Paramesania
ohje
Pilko hokkaidokurpitsa pieniksi paloiksi. Huom. Hokkaidokurpitsaa ei tarvitse kuoria.
Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota niitä padassa oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoittele hetken aikaa.
Lisää hokkaidokurpitsapalat, kirsikkatomaatit, keitetyt kidneypavut, kvinoa ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, laita padan kansi päälle ja hauduta noin 25 minuuttia tai kunnes kurpitsa ja kvinoa on kypsää.
Tarjoile pata tuoreiden yrttien ja tomaattien kera. Ripottele annoksen päälle mausteeksi Paramesania. Voit tarjota padan kanssa myös raikasta maidotonta jogurttia tai creme fraichea.