Vegaaninen ja luontaisesti gluteeniton kinuski-vadelmakakku itsetehdyllä herkullisella kinuskilla on kesäjuhlien näyttävä tarjottava. Pohja valmistuu kolmen jauhon sekoituksesta ja se makeutetaan Foodin koivusokerilla. Vegaaninen kinuski keitetään Foodin kookosmaidosta sekä kookossokerista.
AINEKSET
2,5 dl (135 g) Foodin mantelijauhoja
1,5 dl (75 g) gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl (60 g) Foodin vaaleita riisijauhoja
2 dl (160 g) Foodin koivusokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl Foodin vaniljajauhetta
1,5 dl kivennäisvettä
1 dl Foodin oliiviöljyä
1 dl kookosjugurttia
½ rkl sitruunamehua
½ tl Foodin psylliumjauhetta
Kinuski:
330 ml Foodin kookosmaitoa
1,5 dl Foodin kookossokeria
Pari ripausta suolaa
1 rkl Foodin kookosöljyä
1 purkki Kauravispiä tai kermavaahtoa
Foodin koivusokeria
Foodin vaniljajauhetta
n. 300 g vadelmia
Syötäviä kukkia
VALMISTUS
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa n. 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja vaniljajauhe. Sekoita toisessa kulhossa yhteen oliiviöljy, jugurtti, sitruunamehu ja psylliumjauhe. Anna tekeytyä muutaman minuutin ajan.
Yhdistä nesteet kuiviin aineksiin ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n.40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä keskeltä, eikä taikinaa juurikaan enää tartu tikkuun (muutama murunen ei haittaa).
Kun kakku on uunissa, voit keitellä kinuskia. Laita kattilaan kookosmaito ja kookossokeri, sekoittele ja anna kiehahtaa. Anna kuplia pienellä lämmöllä noin 35 minuuttia usein sekoittaen. Kun kinuski on valmis, lisää joukkoon ripaus tai kaksi suolaa sekä kookosöljy. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä lisää esim.pakastimessa tai jääkaapissa ennen kakun täyttämistä.
Vaahdota kasvisvispi tai kermavaahto ja lisää joukkoon koivusokeria ja vaniljajauhetta maun mukaan. Voit myös lisätä vispin tai vaahdon joukkoon noin 1 dl jugurttia, jotta vaahdosta tulee raikkaampaa.
Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa kahtia. Kun kinuski on jäähtynyt, levitä runsas kerros pohjan päälle. Levitä sen jälkeen pohjan päälle vispiä tai kermavaahtoa ja kerros vadelmia. Aseta toinen kakkukerros päälle. Levitä kinuskia kakun keskelle ja anna sen myös valua reunoille. Pursota vispistä tai vaahdosta koristeet kakun päälle ja runsaasti vadelmia kakun keskelle. Koristele kakku syötävillä kukilla.
Vinkki: Kakku mehevöityy jääkaapissa, joten voit hyvin valmistaa kakun edellisenä päivänä lähes valmiiksi. Jätä kakun päällisen koristelu (kinuski, pursotukset, vadelmat ja kukat) juhlapäivään.