Elämäsi helpoin ja herkullisin kinderkakku tulee tässä! Halutessasi voit valmistaa kakun myös täysin vegaanisesti. Kakku rakennetaan Herkkuisa suklaa-hasselpähkinäkerroksesta ja raikkaasta appelsiinilla maustetusta Herkkuisa valkosuklaakerroksesta. Herkkuisa-levitteet eivät ainoastaan maistu taivaalliselta, vaan myös jähmettävät moussekakun täydellisesti.
Kevään ja pääsiäisen sesonkiin täydellisesti sopiva herkku on nopea valmistaa, ja se hurmaa niin makeannälkäiset kuin raikkaiden makujen ystävät. Reseptin on kehittänyt Saara Atula.
AINEKSET
Pohja
150–175 g suklaatäytekeksejä
75 g sulatettua margariinia (halutessasi vegaaninen)
Valkosuklaakerros
1,25 dl kasvipohjaista vispikermaa
1 dl turkkilaista jogurttia tai paksua vegaanista rahkaa
1 dl Foodin Herkkuisa valkosuklaalevitettä
0,5 appelsiinin raastettu kuori
Suklaakerros
1,25 dl kasvivispiä
1 dl turkkilaista jogurttia tai paksua vegaanista rahkaa
1 dl Foodin Herkkuisa hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä
1,5 rkl Foodin kaakaojauhetta
Suklaakuorrute eli ganache
n. 0,5 dl Foodin Herkkuisa hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä
Koristeluun
Foodin raakasuklaalevyjä esim. Almond Sea Salt, Orange tai Coconut Milk
n. 8 palaa, 15-16 cm vuoka
RESEPTI
Rouhi suklaatäytekeksit sauvasekoittimella tai blenderissä muruksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
Vatkaa 2,5 dl kasvivispiä kuohkeaksi, jämäkäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen kulhoon ja sekoita kumpaankin kulhoon vaahdon joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia. Raasta toisen vaahdon joukkoon appelsiininkuori. Sulata Herkkuisa valkosuklaalevitettä mikrossa tai vesihauteessa, kunnes levitteestä tulee juoksevaa. Valuta sulatettu valkosuklaalevite vaahdon joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Levitä valkosuklaakerros keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin. Sulata Herkkuisa hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä mikrossa tai vesihauteessa, kunnes se muuttuu juoksevaksi. Valuta sulatettu suklaalevite toisen vaahdon joukkoon, sekoita ja lisää kaakaojauhe. Levitä suklaakerros valkosuklaakerroksen päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Kun kakku on tekeytynyt 1-2 tuntia, koristele kakku suklaaganachella. Sulata Herkkuisa hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä mikrossa tai vesihauteessa ja lusikoi valumia kakun reunoille. Anna jähmettyä noin puoli tuntia ennen koristelua. Koristele raakasuklaaherkuilla ja raakasuklaalevyillä.