Pastavuoasta saat täyttävän ja mehevän, kun käytät valmiiksi keitettyjä Foodinin punaisia linssejä ja kookosmaitoa joukossa. Mausta vuoka Foodinin aurinkokuivatuilla tomaateilla, umamikastikkeella ja Madras curry-jauheella. Lisää vielä joukkoon kasviksia maun mukaan, niin saat terveellisen ja maukkaan arkiruoan.
Vinkki: Pastavuokaan sopii käytettäväksi myös edellisiltä aterioilta ylijääneitä uunikasviksia. Kuvan vuoassa on käytetty edellisen päivän uunissa paahdettuja kukkakaaleja.
Vinkki: Pastavuokaa mehevöittävä kastike maistuu erinomaisesti myös sellaisenaan esimerkiksi riisin tai kvinoan kanssa.
AINESOSAT
400-500 g (1 pakkaus/pussi) gluteenittomia makaroneja
150 g Foodinin aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g porkkanaa
100-150 g muita kasviksia maun mukaan, esim. paprikoita, kirsikkatomaatteja tai edellisiltä aterioilta ylijääneitä kasviksia
1 sipuli
Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä paistamiseen
1 rkl Foodinin umamikastiketta
1,5 tl Foodinin Madras currya
¼ tl Foodinin mustapippuria
reilu ½ tl suolaa
330 ml Foodinin kookosmaitoa
2 dl vettä
2 dl keitettyjä linssejä
Makaronilaatikon päälle voit halutessasi ripotella Paramesanraastetta.
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Keitä makaronit suolatussa vedessä noin minuutin vähemmän kuin ohjeessa lukee. Pilko Foodinin aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja raasta porkkanat. Pilko kasvikset ja silppua sipuli pieneksi.
Kuullota öljyssä pannulla sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää raastettu porkkana, pilkotut kasvikset, aurinkokuivatut tomaatit, umamikastike, Madras curryjauhe, mustapippuri ja suola. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja lisää lopuksi joukkoon kookosmaito, vesi ja keitetyt linssit. Anna seoksen hautua muutaman minuutin ajan.
Lisää vuokaan keitetyt makaronit ja kasvisseos. Sekoita ainekset yhteen ja paista vuokaa uunissa 15 minuuttia. Halutessasi voit ripotella vegaanisen Paramesanin pastavuoan päälle paiston puolessa välissä tai paiston jälkeen.