Vaihtelua joulupuuroon tuovat Foodin kvinoa ja hirssi, jotka pehmenevät uunissa yhdessä kookosmaidon ja mausteiden kanssa maukkaaksi puuroksi. Keitä vielä puuron kylkeen chai-mausteinen sekahedelmäsoppa ja jouluaamun herkkuaamupala on valmis! 

UUNIPUUROON TARVITSET

1,5 dl Foodin kvinoaa
1 dl Foodin hirssiä
2 rkl tai maun mukaan makeutusta esim. Foodin koivusokeria
2 tl Foodin kardemummaa
1 tl Foodin vaniljaa
½ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
vettä 7 dl + lisää tarvittaessa
Foodin kookosmaitoa 330 ml + lisää tarvittaessa 

SEKAMETELISOPPAAN TARVITSET

250 g Foodin Sekahedelmiä
8 dl vettä
2 tl Foodin Chai-maustetta
2 rkl perunajauhoja + tilkka vettä

Puuron valmistus

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Huuhtele Foodin kvinoa ja hirssi ohjeen mukaan. Sekoita uunivuoassa huuhdeltu kvinoa, hirssi, makeutus, mausteet, 8 dl vettä ja 330 ml kookosmaitoa.  

Kypsytä puuroa uunissa uunin keskitasolla ilman kantta 25 minuuttia. Tarkista kvinoan ja hirssin kypsyys ja nesteen määrä ja lisää tarvittaessa joko kookosmaitoa (jolloin puurosta tulee entistä täyteläisempää) tai vettä. Anna puuron hautua uunissa vielä noin 10-15 minuuttia tai kunnes suuri osa nesteestä on haihtunut, ja kvinoa ja hirssi on sopivan kypsää. Hieman purutuntumaa saa jäädä, tai voit hauduttaa puurosta hyvin pehmeää. 

Puuro jähmettyy ja tiivistyy jäähtyessään. Jos haluat lämmittää kylmää puuroa uudelleen, lisää joukkoon kookosmaitoa ja/tai vettä, sekoita ja lämmitä uunissa noin 10 minuuttia (aika riippuu puuron määrästä). 

SEKAMETELISOPAN valmistus

Kun puuro kypsyy uunissa, voit keittää helpon ja maukkaan joulumausteisen sopan. Keitä kattilassa Foodin sekahedelmiä, vettä ja mausteita noin 10-15 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Kaada perunajauhoseos kattilaan hiljalleen koko ajan sekoittaen. Anna kerran kiehahtaa, sekoita ja ota kattila pois liedeltä. Säilytä soppaa kannen alla, kunnes uunipuuro on kypsää. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Varasto loppu
2,99 
Varasto loppu
5,29 
Varasto loppu
5,95 
1,89 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu
3,95 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista