Neljä suosikkireseptiämme italialaisesta keittiöstä – kokeile ja ihastu!
Italialainen keittiö on monen kestosuosikki, eikä ihme! Italialaisessa keittiössä tuoksuu basilika ja tomaatti, tuore ja makea, sekä upeista laadukkaista perusraaka-aineista rakkaudella keitetty tomaattikastike. Parhaimmillaan italialaiset, kuten muutkin Välimeren ruoat ovat yksinkertaisia – tuoreiden raaka-aineiden maut pääsevät loistamaan eikä niitä peitellä monimutkaisilla mausteseoksilla.
Välimeren ruokakulttuuri edustaa slow foodia parhaimmillaan. Huolella valmistettua kotiruokaa ja sen yhdessä nauttimista hitaasti, pitkän kaavan mukaan. Mutta italialainen ruoka on myös laadukasta kotitekoista pikaruokaa – 15 minuutin pastakastikkeita sekä ruokahalun herättäviä alku– ja välipaloja. Klassikkojälkiruoankin valmistus vie aktiivista aikaa vain noin 10 minuuttia.
Jos ravitseva ja runsaasti kasviksia sisältävä pikaruoka houkuttelee, katso alta italialaisen keittiön klassikkoreseptejä Foodinin tapaan tuunattuina – buon appetito!
Bruschetta viidellä tavalla
Bruschetta on italialainen klassikko, joka kannattaa valmistaa nyt, kun kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan. Makeat, mehevät tomaatit maustetaan perinteisesti laadukkaalla Foodinin Extra Virgin oliiviöljyllä, valkosipulilla, basilikalla ja ripauksella suolaa ja pippuria. Voit myös lisämaustaa tomaatteja, niin saat viisi erilaista makuelämystä rapeaksi paahdetun leivän päälle!
Katso reseptitLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Hurmaava Caprese-salaatti valmistuu helposti myös vegaanisena
Perinteinen Caprese-salaatti eli tomaatti-mozzarella salaatti onnistuu myös täysin vegaanisesti itsetehdyn “mozzarellan” ansiosta. Vegaaninen “mozzarella” valmistetaan Foodinin cashewpähkinöistä, ravintohiivahiutaleista, sitruunamehusta sekä tapiokatärkkelyksestä. Tätä reseptiä on kokeiltava!
Nappaa resepti talteenLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Pasta alla Norma
Puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista syntyy ihastuttava sisilialainen pasta, jossa munakoisot hautuvat pehmeiksi ja maukkaiksi oreganolla ja valkosipulilla maustetussa tomaattikastikkeessa. Pientä potkua kastikkeeseen tuo ihastuttava ja luomulaatuinen Foodinin chilijauhe. Makuelämys viimeistellään Foodinin Paramesanilla, joka sopii käytettäväksi juuston tapaan.
Katso reseptiLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Vegaaninen suklaa pannacotta
Pannacotta eli italialainen klassikkojälkiruoka keitetty (cotta) kerma (panna) maistuu taivaalliselta vegaanisena suklaisena versiona. Foodinin täyteläinen kookosmaito luo kermaisen pohjan pannacottalle ja Foodinin kaakaojauhe sekä raakasuklaa viimeistelevät helpon ja herkullisen jälkiruoan.
Katso resepti