Mahtavan suklainen sacher-kakku on takuuvarma jälkiruoka. Mehevä suklaakakku saa täytteekseen kuivatuista aprikooseista valmistetun soseen, ja kakun kruunaa täyteläinen suklaakuorrute. Tämä kakku myös vain paranee vetäytyessään, joten sen voi huoletta valmistaa jo etukäteen! 

AINEKSET

10 hengelle 

Kakkupohja: 
2 ½ dl mantelijauhoa 
½ dl kookosjauhoa 
1 ½ dl kookossokeria 
3 rkl raakakaakaojauhetta (tai tummaa kaakaojauhetta) 
1 ½ tl leivinjauhetta 
¼ tl vaniljajauhetta 
pieni ripaus merisuolaa 
2 isoa kypsää ruskeapilkullista banaania 
5 kananmunaa 
1 dl kookosöljyä 

Aprikoosihillo: 
1 pss (180 g) kuivattuja aprikooseja 
vettä 

Suklaakuorrute: 
2 dl kaakaomassaa 
1 dl kookosmaitoa 
5 rkl kookosnektaria(tai juoksevaa hunajaa/vaahterasiirappia) 

valmistus

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Suojaa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja levitä vuoan reunoihin hieman kookosöljyä. Aseta vuoka hetkeksi syrjään.  

Mittaa manteli- ja kookosjauho sekä kookossokeri isoon kulhoon. Lisää kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilja ja suola ja sekoita hyvin.  

Pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää kananmunat ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Voit sekoittaa ainekset myös sauvasekoittimella. Kaada banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti, jottei taikinaan jää paakkuja. 

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Voit tarkistaa kakun kypsyyden pistämällä siihen cocktailtikun. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen sen täyttämistä. Valmistele sillä aikaa täytteet.  

Lisää aprikoosit pieneen kattilaan ja lisää sen verran vettä, että aprikoosit juuri peittyvät. Kiehauta ja jatka keittämistä pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet. Soseuta aprikoosit joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.  

Leikkaa kakkupohja terävällä, sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan. Levitä reilusti aprikoosisosetta pohjan päälle. Nosta kakun kansi paikalleen. Halutessasi levitä aprikoosisosetta myös kakun päälle.  

Valmista lopuksi kuorrute. Mittaa kaakaomassa ja kookosmaito pieneen kattilaan.Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa liukenee kookosmaitoon. Lisää kookosnektari ja sekoita. Kaada kuorrutetta reilusti kakun päälle. Tasoita kuorrute esimerkiksi veitsen avulla kakun päälle ja reunoihin. 

Anna vetäytyä hetken aikaa, tai mieluusti vähintään muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Tarjoile kakku ja nauti! Jos kakkua jää jäljelle, se säilyy jääkaapissa hyvin 2–3 päivää. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista