Pizzaa grillistä! Tämän viikon Grillimestarit Ripe ja Teresa -jaksossa kokit pääsevät ottamaan mittaa toisistaan pizzan paistamisen jalossa taidossa.

Ripe loihtii neljän juuston pizzan, jonka päälle ripotellaan Foodinin aurinkokuivattuja tomaatteja, basilikatomaatteja, parmesan parsaa sekä tuorepestoa. Grillissä valmistuva pizza nautitaan antipastosalaatin kanssa. Teresa valmistaa kesäkurpitsa-mascarpone -pizzan joka tarjoillaan raikkaan retiisi-parsasalaatin kanssa.

Jakson ja kaikki reseptit pääset katsomaan AlfaTV:n permanto-palvelusta 1.7. klo 19.00.

ripen tuorepesto

1 dl  basilikahaketta
3 kpl pilkottuja valkosipulinkynsiä
0.5 dl Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä
½ sitruunan kuori raastettuna
1 rkl Foodin sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Pilko basilika ja valkosipulinkynnet. Kaada astiaan Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä. Laita astiaan basilika ja valkosipulinkynnet, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita raaka-aineet keskenään.

RIPEn antipastosalaatti

1 paprika
4 kpl jumbo herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
8 retiisiä
0,5 dl Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Pilko kasvikset isohkoiksi lohkoiksi. Lorauta uunivuokaan Foodin Extra Virgin oliiviöljyä. Laita kasvislohkot uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehu, heitä perään ripaus sulaa ja mustapippuria. Laita vuoka grilliin, niin pitkäksi aikaa, että kasvikset ovat pinnalta pehmeitä, mutta sisältä vielä napakoita.

teresan retiisi & parsasalaatti

10 vihreää parsaa
10 retiisiä
0,5 tl sokeria
ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa
1 rkl Foodin Omenasiiderietikkaa
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 pieni vihreä chilipalko hienonnettuna

Pese ja kuivaa parsat ja retiisit. Napsaise parsoista vaaleat puisevat tyvet pois. Viipaloi ne ja retiisit. Sekoita kulhossa sokeri, suola, etikka, öljy ja hienonnettu chili. Kääntele joukkoon parsat ja retiisit. Anna maustua hetki ja tarjoa pizzan raikkaana lisukkeena.

teresan pizzakastike ja pizzatäyte

Kastike

250 g mascarponea
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl Foodin sitruunamehua
Foodin Himalajan kristallisuolaa ja Foodin mustapippuria

Sekoita mascarponen joukkoon muut kastikkeen ainekset ja jätä odottamaan.

Täyte

1 dl Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa ja sokeria

Sekoita aurinkokuivatut tomaatit ja oliiviöljy keskenään, mausta suolalla ja sokerilla.

POIMI AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME

1,89 
Lisää ostoskoriin
9,95 
Lisää ostoskoriin
2,99 
Lisää ostoskoriin
3,49 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *