Korvapuustikakku Herkkuisa-kuorrutteella – tähän on helppo hullaantua! Luontaisesti gluteeniton resepti valmistuu helposti mm. Foodinin manteli- ja riisijauhoista, aromikkaasta vaniljajauheesta ja kardemummasta sekä ceylonkaneli-kookossokeri-sekoituksesta. Täydellisyyttä hipovan maun viimeistelee mehevän kakun päälle lisättävä hasselpähkinä-raakasuklaa Herkkuisa.
AINEKSET
Kakku:
3 kananmunaa
1,5 dl Foodinin kookossokeria
100 g voita (tai margariinia)
3,5 dl Foodinin mantelijauhoa
2 dl Foodinin tummaa riisijauhoa
1 tl Foodinin vaniljaa
1 rkl Foodinin psylliumjauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Foodinin kardemummaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl Foodinin kookoshiutaleita
Täyte:
4 rkl Foodinin kookossokeria
Kuorrute:
1 tl Foodinin kookosöljyä
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 °C asteiseksi. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa munat ja kookossokeri kuohkeaksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa ja kääntele ainekset sekaisin sokeri-munaseoksen kanssa. Lisää voi ja jogurtti hellästi käännellen, jotta taikina säilyy mahdollisimman kuohkeana. Seuraavaksi sekoita täytteen ainekset keskenään.
Voitele kakkuvuoka ja kuorruta sisäreunat kookoshiutaleilla. Lisää ⅓ taikinasta kakkuvuokaan ja lisää täyte. Lisää loput kakkutaikinasta ja paista uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin siirrät kakun kakkuvuoasta.
Lämmitä kookosöljyä ja Herkkuisaa kunnes ne ovat sulaneet ja valuta kakun päälle ennen tarjoilua. Nautiskele.