Täyttävä ja lämmittävä chili con carne onnistuu täydellisesti ilman lihaa kikherneillä! Lisää joukkoon terveellistä Foodin Riisi mixiä ja nauti kokonaisuus Foodin Chili-garlic cashew pähkinöillä.
AINEKSET
3 dl Foodin kikherneitä (kuivana)
2 dl Foodin Riisi mixiä (kuivana)
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 paprika
2 porkkanaa
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 tl Foodin juustokuminaa
2 tl Foodin oreganoa
800 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio sekoitettuna n.1 dl juuri kiehutettua vettä
1 rkl Foodin sitruunamehua
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Tarjoilua varten: korianteria, Foodin chili-garlic pähkinöitä, avokadoa
VALMISTUS
Liota kikherneitä yön yli ja keitä ohjeen mukaan.
Keitä Foodin Riisi Mix ohjeen mukaan.
Pilko sipuli, valkosipulin kynnet ja paprika. Raasta porkkanat.
Lämmitä padassa tai kattilassa oliiviöljyä ja sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää joukkoon mausteet. Sekoittele mausteita ja sipuleita hetken aikaa ja lisää kattilaan paprikat ja porkkanaraaste. Laita sen jälkeen kattilaan tomaattimurska, kasvisliemi, sitruunamehu sekä keitetyt kikherneet. Anna hautua noin 20 minuuttia pienellä lämmöllä. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Tarjoile chili sin carne riisin, tuoreen korianterin, chili-garlic pähkinöiden sekä avokadon kanssa.