Saksanpähkinät ja herkkusienet mausteineen toimivat erinomaisena umamisena pohjana bolognesekastikkeelle. Nauti täyttävä ja terveellinen bolognese pastan ja parapähkinöistä jauhetun ”parmesaanin” kanssa tai ripottele päälle valmista Paramesanraastetta. Tämä ravitseva arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa!
AINESOSAT
Neljä annosta
200 g (n. 4 dl) Foodinin saksanpähkinöitä
200 g ruskeita isoja herkkusieniä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä paistamiseen
0,5 dl kiehuvaa vettä, johon liotettu 1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
1 rkl Foodinin Balsamicoa
2 tl Foodinin jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl Foodinin rosmariinia
1 tl Foodinin oreganoa
2 tl Foodinin kookossokeria
¼ tl Foodinin mustapippuria
Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa, tarvittaessa maun mukaan
pastaa neljälle
VALMISTUSOHJE
Jauha saksanpähkinät pieneksi muruksi – ei kuitenkaan ihan jauhoksi – joko blenderissä tai sauvasekoittimen kulho-osassa. Jauha sen jälkeen herkkusienet samalla koneella pieneksi.
Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet pieneksi. Kuullota niitä muutaman minuutin ajan pannulla öljyssä ja aseta sivuun hetkeksi.
Lisää pannulle oliiviöljyä ja paista saksanpähkinä- ja herkkusienimurua kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan sekoitellen. Pienennä lämpöä ja lisää pannulle kasvisliemi, tomaattipyree, tomaattimurska ja mausteet. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä 15 minuuttia.
Maista, ja lisää suolaa maun mukaan.
Parapähkinä ”parmesaani”
60 g (n.1 dl) Foodinin parapähkinöitä
3 rkl Foodinin ravintohiivahiutaleita
½ tl Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa
VALMISTUSOHJE
Kastikkeen hautuessa keitä pasta ja valmista parapähkinä ”parmesaani” jauhamalla pähkinät yhdessä ravintohiivahiutaleiden ja suolan kanssa hienoksi.
Tarjoile bolognesekastike pastan ja pähkinäparmesaanin kanssa.