Pääsiäisen söpöin – ja herkullisin – jälkiruoka on täällä. Suklaamunat kookos-limemoussella maistuvat juuri niin hyvältä kuin näyttävätkin. Suklaamunakupit valmistuvat yllättävän helposti vain parista ainesosasta, ja täyteläinen kookos-limemousse ihastuttaa kaikenikäisiä herkuttelijoita. Kauniit kupit ovat näyttävä jälkiruoka, jonka voi koristella mielensä mukaan pienillä pääsiäismunilla, suklaalla tai vaikka pikku tipuilla!

Reseptin on laatinut Justanotherfoodiegramin Michelle.

SUKLAAMUNAT KOOKOS-LIMEMOUSSELLA AINESOSAT

SUKLAAMUNAKUPIT

2 dl 72% suklaarouhetta

1 rkl kookosöljyä

4 vesi-ilmapalloa

KOOKOS-LIMEMOUSSE

1 prk kookosmaitoa (330ml)

2 + 2 rkl agavesiirappia

1 limen kuori ja mehu

1/2 tl bourbon-vaniljauutejauhetta

2 munanvalkuaista

PÄÄLLE

5 rkl kookoslastuja

raakasuklaata

pieniä pääsiäismunia

ANNOS

4 suklaamunakuppia

VALMISTUSAIKA

30-45 minuuttia plus tekeytymisajat yön yli

SUKLAAMUNAT KOOKOS-LIMEMOUSSELLA VALMISTUSOHJE

Aloita täyttämällä vesi-ilmapallot ilmalla, kunnes ne ovat sopivan kokoisia. Voit käyttää apunasi pumppua. Vesi-ilmapallojen koko määrittää, kuinka suuria suklaamunakupeista tulee, joten suosittelemme täyttämään ne melko suureksi.

Sulata suklaarouhe ja kookosöljy vesihauteessa, sekoita ja anna jäähtyä hieman, jotta vesi-ilmapallot eivät poksahda, kun dippaat ne massaan.

Lusikoi pieni määrä sulaa suklaamassaa leivinpaperilla vuoratulle pellille 4 ympyräksi – nämä muodostavat suklaamunakuppien pohjat. Dippaa vesi-ilmapalloja sulaan suklaasen muutaman kerran, ja aseta ne pienten suklaaympyröiden päälle. Laita pelti jääkaappiin, ja anna kuppien jähmettyä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

Laita kookosmaito jääkaappiin valmistusta edeltävänä päivänä. Kaada kylmä kookosmaito yhteen kulhoon, lisää kaksi ruokalusikallista agavesiirappia sekä bourbon-vaniljauute, ja vispaa jämäkäksi. Huomioi, ettei seoksesta tule yhtä kiinteää kuin tavallisesta vispikermasta.

Lisää yhden limen kuori ja vähintään puolet limen mehusta vispattuun kookoskermaan.

Sekoita erillisessä kulhossa munanvalkuaiset kahteen ruokalusikalliseen agavesiirappia. Vispaa niin kuohkeaksi ja jämäkäksi, että voit kääntää kulhon vaikka ylösalaisin ilman valumista.

Kääntele munavaahto kookoskermaseokseen hellästi, älä sekoita liikaa!

Täytä suklaamunakupit kookos-limeseoksella, ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi. Seos tekeytyy kuohkeaksi mousseksi kylmässä.

Paahda kookoslastuja hieman kuivalla pannulla. Kruunaa jälkiruoka paahdetuilla kookoslastuilla, pienillä pääsiäismunilla ja paloitellulla raakasuklaalla oman makusi mukaan.

Tarjoile suklaamunat kookos-limemoussella pääsiäispöydässäsi juhla-aterian päätteeksi!

KERÄÄ PÄÄSIÄISHERKUT MUKAASI VERKKOKAUPASTAMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *