Kirpeä ja raikas sitruunamehu on käyttörepertuaariltaan niin laaja, että harva muu kasvis tai hedelmä yltää samaan. Kautta aikain tätä ihanaa hedelmää on käytetty ruoanlaitosta ja leivonnasta kauneudenhoitoon ja puhdistukseen, ja sitä arvostetaan kautta maailman Intiasta Italiaan. Jokaisessa kulttuurissa on omia sitruunaan liittyviä uskomuksia ja perinteikkäitä käyttötarkoituksia, mutta niitä kaikkia yhdistää ajatus siitä, että sitruuna edustaa valoa, iloa ja raikkautta. 

SITRUUNAMEHU ON JUOMIEN AATELIA

Yön jälkeen on hyvä tarjota keholle runsaasti nesteytystä, ja näin herätellä se uuteen päivään. Veden sekaan lorautettu sitruunamehu virkistää heti aamutuimaan. Sitruuna-inkiväärimehua voi nauttia suoraan vitamiinishottina, ja se on hyvä osa esimerkiksi pimeiden, kylmien aamujen rutiineja. 

Päivän mittaan sitruunamehu sopii loistavasti hiilihapotetun veden kanssa ja tarjoaa raikkaan ja pirskahtelevan vaihtoehdon virvoitusjuomille. Kirpeän sitruunalemonadin maku tuokin monille lapsuuden aurinkoiset kesäpäivät mieleen. Nauttimalla raikkaan sitruunaisen juomasi lasi- tai metallipillin avulla suojelet hampaiden kiillettä. 

Foodinin sitruunamehu sekä sitruuna-inkiväärimehu sopivat loistavasti vaikkapa mocktaileihin ja booleihin smoothieita unohtamatta. Kaiken kaikkiaan kirpeä maku tuo raikkautta juomaan kuin juomaan, joten uusiakin yhdistelmiä kannattaa kokeilla rohkeasti.

SITRUUNAMEHU RUOANLAITOSSA JA LEIVONNASSA

Monet mausteiset ja täyteläisetkin ruoat kaipaavat parikseen sitruunan makuja esiintuovan elementin, ja esimerkiksi sitruuna-inkiväärimehu löytää helposti tiensä aasialaisiin ruokiin. Kalat, padat, kookospohjaiset kastikkeet, välimerelliset ruoat, kaikki löytävät sitruunasta erinomaisen tasapainottajan. Monipuolisuutensa ansiosta sitruunamehun kanssa kannattaa kokeilla kaikenlaisia uusia yhdistelmiä. Esimerkiksi sitruunapasta on helppo ja herkullinen vaihtoehto. 

Monissa kastikkeissa sitruunamehun käyttö on taas suorastaan välttämätöntä. Vaihtoehtoja on kymmenittäin, ja esimerkiksi omatekoisissa salaatinkastikkeissa sitruuna saa maut heräämään eloon. Sitruuna-inkiväärimehun mausteisempi maku on muodostunut monen vakiosuosikiksi, ja yhdistämällä sitä perinteisiinkin resepteihin on mahdollista saada aikaan uudenlaisia makuelämyksiä. Tässä muutama oma suosikkireseptimme.

SITRUUNA-INKIVÄÄRI VINEGRETTE

1rkl Foodinin hunaja-inkivääri omenasiiderietikkaa

3 rkl Foodinin oliiviöljyä

1 rkl Foodinin sitruuna-inkiväärimehua

ripaus Foodinin mustapippuria 

ripaus Foodinin merisuolaa

Pienenpieni hyppysellinen sokeria, esimerkiksi koivusokeria tai erytritolia 

Jos olet suurempi etikan ystävä, voit myös käyttää suhteessa enemmän omenasiiderietikkaa. 

HELPPO SITRUKSINEN TILLIKASTIKE

1 prk kermaviiliä

Foodinin kuivattua tilliä (Oletko jo muuten kokeillut tilliämme? Se maistuu huipputuoreelta!)

loraus Foodinin sitruunamehua

valkosipulinkynsi

ripaus Foodinin merisuolaa

ripaus Foodinin mustapippuria

pienenpieni hyppysellinen sokeria, esimerkiksi koivusokeria tai erytritolia 

Suolaisen ruoanlaiton lisäksi sitruunamehulla on vakiintunut asema myös kotikondiittorien luomuksissa. Muffinit, raakakakut, juustokakut ja monet muut leivonnaiset usein kaipailevat sitruunaa parikseen, ja sitruunamuffinit ovatkin monen suosikkiherkku. Sitruunamehulla heität hyvästit valjuille leipomuksille, kostutat kakkupohjat ja maustat kuorrutteet.

FOODININ SITRUUNAMEHU ON KUIN PULLOTETTUJA AURINGONSÄTEITÄ

Foodinin luomulaatuisessa, Sisiliassa kasvatetussa sitruunamehussa voit maistaa eteläisen Italian auringonpaisteen. Messinan maakunnassa toiminut sitruunaviljelijöiden perhe on kasvattanut sitruunoita vuodesta 1890. Jokainen pullollinen sieltä kotoisin olevaa sitruunamehua on tulvillaan sitruunan aitoa, puhdasta makua. Sitruuna-inkiväärimehuumme on lisätty luomulaatuista, aitoa inkivääriä tuomaan mausteisuutta, kipakkuutta ja muita inkiväärin hyviä ominaisuuksia. 

Foodinin sitruunamehu valmistetaan kylmäpuristamalla tuoreita sitruunoita. Yhteen litraan mehua mahtuu jopa 32 luomusitruunaa. Sitruunat puristetaan tuoreena ja pastöroidaan nopeasti, jotta vitamiinipitoisuus säilyy mehussa. Sitruunamehumme ovat täysin säilöntä- ja lisäaineettomia.

Lue lisää Foodinin sitruunamehun valmistuksesta Testaa ihanaa gluteenitonta mascarponekakkua Kokeile herkullista sitruuna-salviapastaa Laita suussasulavaa sitruunapiirakkaa Katso lisää herkullisia, sitruksisia reseptivinkkejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista