Raakasnickersit ovat todellista superherkkua! Voit tehdä ohjeella patukoita vai kasata ainekset kakun muotoon. Mikäli tahdot tehdä patukoita, niin parhaiten onnistut 29 cm x 9 cm vuokaleivälle tarkoitetulla suorakulmion muotoisella vuoalla. Tämä ohje keskittyy patukan muotoisiin paloihin ja kyseisen mallisella vuoalla saat noin 10-11 palaa. Kakun muotoon tehtäessä voit käyttää irtopohjavuokaa, joka on halkasijaltaan 19-21cm.
AINESOSAT
TAATELISOSE
0,5 tl merisuolaa
1 dl vettä
POHJAKERROS
4 rkl taatelimassaa
2 rkl luomuhunajaa
150 g luomulaatuisia maapähkinöitä
0,5 dl kookosöljyä (huoneenlämpöistä)
HUNAJAINEN MAAPÄHKINÄKERROS
1-2 dl kiehautettua, edelleen lämmintä vettä
2 dl luomu maapähkinävoita
0,5 dl luomuhunajaa
2 dl kookosmannaa
TOFFEEKERROS
Taatelimassan loppu
1 rkl luomuhunajaa
2 rkl kookosöljyä (sulaa)
PÄHKINÄSUKLAAKERROS
1 kourallinen luomulaatuisia maapähkinöitä
KUORRUTUS
ANNOS
10-11 patukkaa
VALMISTUSAIKA
60 minuuttia + liotus- ja jähmettymisaika
RAAKASNICKERSIT VALMISTUSOHJE
Valitse patukoille vuoka ja sivele vuoan pintaan kookosöljyä. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat.
TAATELISOSEEN VALMISTUS
Aloita huuhtelemalla taatelit. Halkaise taatelit, poista kivet ja liota taateleita noin puoli tuntia.
Laita taatelit blenderiin, lisää desi vettä ja sekoita tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
POHJAKERROS
Laita maapähkinät suljettuun minigrip -pussiin ja moukaroi leikkuulaudan päällä rouheeksi. Siirrä pähkinät kulhoon, jossa voit valmistaa pohjamassan loppuun.
Lusikoi pähkinärouheen päälle 4 rkl taatelisosetta ja sekoita. Lisää joukkoon hunaja, merisuola ja kookosöljysula. Levitä pohjamassa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita se jääkaappiin jähmettymään.
HUNAJAINEN MAAPÄHKINÄKERROS
Aloita sulattamalla kookosmanna valuvan pehmoiseksi. Lusikoi joukkoon maapähkinävoi ja lopulta vielä hunaja, sekä merisuola. Sekoita ainekset massaksi vesihauteessa tai tehokkaassa blenderissä. Jos tuntuu, että massa on liian tuntia, voit kaataa joukkoon 1-2 dl kiehautettua, vielä lämpöistä vettä. Vesi ohentaa massaa. Sekoita kuitenkin niin pitkään, että vesi on imeytynyt osaksi massaa. Ota vuoka jääkaapista ja tasoita valmis, hunajainen maapähkinävoimassa pohjakerroksen päälle lusikalla siloitellen.
TOFFEEKERROS JA SUKLAA
Kaavi loput taatelimassasta kuppiin, lisää joukkoon hunaja ja merisuola. Sekoita tasaiseksi ja siloita edellisen kerroksen päälle. Tässä kohtaa voit lisätä kourallisen pähkinöitä toffeekerroksen päälle ja osittain massan sisään. Ripottele vielä lopuksi suolaa kevyesti toffeen ja pähkinöiden päälle.
Sulata vesihauteessa suklaa ja kaada suklaasula vielä viimeiseksi kerrokseksi vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä parista tunnista yön ylitse.
Ota sitten vuoka kylmästä huoneen lämpöön ja nosta varoen ulos vuoasta leivinpaperireunusta apunasi käyttäen. Leikkaa haluamasi kokoiset palat terävällä veitsellä. Terän lämmittäminen kuuman veden alla helpottaa leikkaamista.
SUKLAAKUORRUTE
Jos tahdot, voit vielä kuorruttaa raakasnickersit suklaapatukkamaiseksi. Sulata vesihauteessa pussillinen suklaarakeita ja upota palaset yksi kerrallaan suklaasulaan, kahta haarukkaa apunasi käyttäen.
Kun nostat palasen suklaasta, valuta sitä haarukoiden varassa hetki, jotta ylijäämä suklaa pääsee valumaan pois. Aseta sitten suklaapatukka tekeytymään leivinpaperilla päällystetyn laikkuulaudan tai lautasen päälle ja laita se jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.