Maistuisiko terveelliset, herkulliset raakaversiot perinteisistä Mars -patukoista? Tämä resepti on vastaus toiveisiisi ja sen on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.
AINESOSAT
NOUGAT
100 g cashewtahnaa tai
100 g cashewpähkinöitä liotettuna 1-8 h
1 dl kookoskermaa
2/3 dl kaakaovoita sulana
1 rkl raakahunajaa tai agavea
1 rkl maca-jauhetta
1 rkl carobjauhetta (tai kaakaojauhetta)
(1 rkl lucumaa )
hieman puhdistamatonta merisuolaa
TOFFEE
100 g pehmeitä Medjool taateleita
2 rkl saksanpähkinä– tai cashewtahnaa
3 rkl vettä
hieman puhdistamatonta merisuolaa
SUKLAAKUORRUTE
170 g raakasuklaata
tai
150 g raakakaakaomassaa
2 rkl raaka hunajaa tai agavea
ANNOS
6 annosta
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
NOUGAT
Sulata kaakaovoi lempeästi vesihauteessa.
Jos käytät kokonaisia pähkinöitä, siivilöi cashewt ja kaada blenderiin. Lusikoi sekaan myös jähmeä (jääkaapissa tiivistynyt) kookoskerma.
Mittaa mukaan loputkin aineet ja aja tasaiseksi massaksi.
Vuoraa pieni vuoka(n 10x15cm) leivinpaperilla ja kaada raakanougat siihen.
Nosta pakastimeen jähmettymään noin tunniksi.
TOFFEE
Aloita poistamalla taateleista kivet.
Sekoita ainekset keskenään monitoimi/yleiskoneessa/sauvasekoittimella tasaiseksi toffeeksi.
Tasoita nougaan päälle, kun nougaa on riittävän jähmeää.
Pakasta jälleen 1-2 h.
SUKLAAKUORRUTUS
Leikkaa jäisestä levystä patukoita, vuuasta riippuen 5-6 kappaletta.
Voit toki leikata myös pienempiä paloja, kuten neliöitä.
Sulata suklaa/kaakaomassa vesihauteessa.
Dippaile jäiset patukat/palat suklaassa ja siirrä leivinpaperille jähmettymään.