Tämä linssibolognese perunamuusilla on monen lapsiperheen suosikki! Se syntyy helposti ravitsevista linsseistä, ja pehmeän maukas kastike on täydellinen pari perunamuussille. Jos et halua kuoria perunoita, voit valmistaa ne myös uunissa lohkoperunoina hyvin pestyinä, jolloin aterian laittamiseen menee vähemmän aikaa.
Tämä herkullinen arkiresepti on tuotettu yhteistyössä Venner-ruoka-avun kanssa. Ravitseva, monipuolinen ruoka kuuluu kaikille!
LINSSIBOLOGNESE PERUNAMUUSILLA AINESOSAT
1/4 kukkakaali
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
2 dl kookosmaitoa
¼ nippua persiljaa
oliiviöljyä paistamiseen
Muita sopivia mausteita: mustapippuri, kurkuma, oregano
PERUNAMUUSI TAI PAAHDETUT PERUNAT
1 kg perunoita
1 palsternakka
1–2 rkl neitsytoliiviöljysuolaa ja pippuria
ANNOS
4 annosta
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
LINSSIBOLOGNESE PERUNAMUUSILLA VALMISTUSOHJE
Pese ja kuori perunat sekä palsternakka, ja paloittele ne, jos teet muusia. Muuten pese ne huolella, ja paloittele.
MUUSI
Peitä palat vedellä ja anna kiehua, kunnes palaset ovat pehmeitä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi erilliseen kulhoon. Muussaa perunat ja palsternakka joko perunasurvimella, haarukalla tai nopeasti sauvasekoittimella. Lisää mukaan loraus öljyä, suolaa ja pippuria. Notkista perunamuusikeitinveden avulla.
LOHKOPERUNAT
Levitä palaset pellille, pirskota päälle öljyä, suolaa sekä pippuria, ja paahda 200 asteessa kunnes ovat pehmeitä (n. 25 min)
BOLOGNESEKASTIKE
Hienonna kukkakaali muruiksi veitsellä tai blenderillä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota valkosipuleita ja sipuleita sekä kukkakaalimurua hetki öljyssä.
Huuhtele linssit siivilässä. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio pannulle.
Lisää kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen 15 min, kunnes kaikki raaka-aineet ovat pehmenneet. Jätä hautumaan.
Tarjoile kastike perunoiden ja silputun persiljan kanssa, ja nauti!
KERÄÄ BOLOGNESEAINEKSET MATKAASI VERKKOKAUPASTAMME
YHTEISTYÖMME VENNERIN KANSSA: TAVOITTEENA MAHDOLLISTAA PAREMPIA VALINTOJA JOKAISEEN RUOKAPÖYTÄÄN
Ruokakonsepti Vennerin tavoitteena on mahdollistaa parempaa ravitsemusta vähävaraisille perheille. Yleinen ravitsemuksen taso ja mahdollisuudet terveelliseen ruokavalioon vaikuttavat voimakkaasti ihmisten terveyteen ja heidän elinajanodotteeseensa. Vähävaraisuudesta aiheutuva ahdistus on psykologisesti rasittavaa, ja pitkäaikaisen huonon ravinnonsaannin aiheuttamat ravinnepuutokset voivat johtaa erilaisiin sairauksiin sekä matalaan immuniteettiin. Huonosti ravittuna lapsen on vaikea oppia ja kehittyä ikätasonsa mukaisesti, eikä köyhyyden kierre suinkaan katkea itsestään. Olemme Vennerin kanssa samaa mieltä – ravitseva ruoka kuuluu aivan kaikille. (Venner, 2020)
Vennerin ruokakassi sisältää monipuoliset raaka-aineet ja reseptit seitsemään lämpimään kasvisateriaan 4-6 hengelle. Ruoka-apu toimitetaan suoraan avustuksen kohteina olevien perheiden kotiovelle asti, ja kaikki avustuksen tuotot käytetään lyhentämättömänä ruoka-avustukseen. Vennerin kumppaneina toimivat elintarvikeyritykset, kuten Foodin, mahdollistavat ruoka-avustuksen monipuolisen sisällön. Meidän tuotteistamme mukana jokaisessa avustuskassissa ovat luomulaatuiset kvinoa, punaiset linssit, cashew-pähkinät sekä auringonkukansiemenet.