Nämä herkulliset, gluteenittomat suklaiset pähkinäbrowniet katoavat lautaselta nopeasti! Tällä ihanalla reseptillä lumoat kakkukesteillä, synttärijuhlissa tai kun arkena alkaa suklaahammasta kolottaa. Tiia Nyyssösen luomien brownieiden koristelumahdollisuudet ovat rajattomat, ja ne ovat täydellinen, helppo jälkiruoka kevään ja kesän juhlissa. Nämä gluteenittomat pähkinäbrowniet saavat makunsa lempeästä vaniljauutejauheesta, suussasulavasta cashewtahnasta ja tietenkin maukkaista macadamiapähkinöistä. Lopputulos on pehmoinen ja tietenkin suussasulavan suklainen.
AINESOSAT
0,5 dl tapiokatärkkelystä
2 kpl luomu kananmunaa
0,5 dl kauramaitoa
ANNOS
1 vuoallinen, n. 12 annosta
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Gluteeniton, maidoton
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä ghee ja raakasuklaarouhe keskenään. Lisää kookossokeri sulan joukkoon sekoittaen. Anna sulan jäähtyä viitisen minuuttia.
Mittaa erilliseen kulhoon mantelijauho, tapiokatärkkelys, kaakaojauhe ja suola ja jätä ne odottamaan. Hienonna veistä apuna käyttäen kokonaisia macadamiapähkinöitä, mutta jätä joukkoon mukavan kokoisia sattumia. Älä siis rouhi liikaa!
Riko kanamunat juomalasiin ja sekoita ne siinä haarukalla tasaiseksi. Kaada kananmunat suklaavoisulan joukkoon ja sekoita nuolijan avulla kunnolla, vähintään minuutin ajan.
Kaada joukkoon kuivat ainekset pienissä erissä ja sekoita hyvin. Kaada kauramaito tässä vaiheessa joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vielä ihan lopuksi mukaan cashewtahna, sekä macadamiapähkinät ja kaada massa noin 25 cm x 25 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (mitat ovat suuntaa-antavia).
Laita brownievuoka uuniin ja anna kypsyä suunnilleen 15-18 minuuttia, uunistasi riippuen. Ota pähkinäbrowniet mielummin uunista liian aikaisin, älä anna kuivahtaa. Massa jähmettyy hiukan sen jäähdyttyä.
Nosta jähmettynyt pähkinäbrownielaatta halkeamista varoen pois vuoasta ja aseta se alustalle, missä voit leikata sen ruuduiksi. Voit toki myös leikata ja tarjoilla pähkinäbrowniet vuoasta käsin.
Vinkki:
Hiukan jäähtyneet ja jähmettyneet pähkinäbrowniet maistuu täydellisesti tuoreiden vadelmien kera, jotka tuovat suklaaseen ja pähkinään raikkautta. Voit myös valuttaa herkullisen pehmeää Cashewpähkinätahnaa valmiiden brownieruutujen päälle. Käytä rohkeasti mielikuvitustasi ja tee pähkinäbrownieista juuri itsesi näköiset!
Käykö ghee tilalle normi voi ja mitä suklaarakeita?
Hei! Gheen voi korvata voilla ja suklaarakeilla tarkoitimme tietenkin ihanaa Foodinin suklaarouhetta. Terkuin Emma Foodinilta