Gluteenittomat piparkakut valmistuvat helposti myös gluteenittomilla ainesosilla. Gluteeniton piparkakkutaikina onkin paljon kysytty resepti näin joulun alla. Eikä suotta, sillä gluteenittomat piparkakut ovat aivan yhtä herkullisia sekä näppäriä valmistaa kuin ns. tavalliset piparkakutkin. Gluteeniton piparkakkutaikina muodostuu luomulaatuisista mantelijauhoista sekä tapiokatärkkelyksestä. Täyteläinen ja hieman pähkinäistä aromia omaava luomu ghee korvaa tässä reseptissä perinteisen voin.
Herkullisen arominsa piparkakkutaikina saa luomulaatuisista Foodin-mausteista, kuten ceylon kanelista, jauhetusta neilikasta, kardemummasta sekä aidosta merisuolasta, joka korostaa herkullista mausteyhdistelmää entisestään. Makeutensa gluteenittomat piparkakut saavat matalan glykeemisen indeksin omaavasta, ekologisesta kookossokerista. Voit käyttää makeutuksena myös muuta mieluisaa makeutusainetta. Luonnon omilla raaka-aineilla varmistat, että gluteeniton leivonta on yhtä helppoa ja maistuvaa kuin tavanomainen leivontakin.
Toivottavasti pääset tunnelmaan tällä tuoksuvalla reseptillä. Yhteinen kiireetön aika sekä leivonnassa että herkuttelussa tuovat hyvää mieltä kaikille. Suloisen herkullista joulunaikaa sinulle ja perheellesi!
AINESOSAT
150 g gheetä
1,5 dl kookossokeria
2 tl ceylon kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl himalajansuolaa
1 luomumuna
1 tl soodaa
3 dl mantelijauhoa
3 dl tapiokatärkkelystä
TÄSTÄ OHJEESTA SAAT YHTEENSÄ
noin 15 gluteenitonta piparkakkua
VALMISTUSAIKAA PIPARKAKUILLE TARVISET
20 minuuttia + paistoaika 5-7 minuuttia
Gluteeniton ja ilman valkoista sokeria
NÄIN VALMISTUVAT GLUTEENITTOMAT PIPARKAKUT
- Mittaa ghee, kookossokeri sekä mausteet kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita huolella esimerkiksi vispilällä. Nosta syrjään jäähtymään.
- Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja sooda sekä mantelijauho. Lisää tapiokatärkkelystä desilitra kerrallaan, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen.
- Kääri taikina kelmuun ja nosta yöksi jääkaappiin. (tai pakastimeen pariksi tunniksi)
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo taikina pipareiksi, voit käyttää jauhottamiseen tapiokatärkkelystä.
- Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia riippuen piparien paksuudesta. Anna piparkakkujen jäähtyä ennen siirtämistä.