Taatelikakku on joulun klassikkoherkku ja tämä versio saa ihanan makuvivahteen täyteläisestä chai-mausteesta. Kakku valmistuu helposti gluteenittomista jauhoista ja se saa makeutensa pehmeistä taateleista sekä kookosnektarista. Kakku on herkullista sellaisenaan, mutta suklaakuorrute tekee siitä vielä astetta juhlavamman tarjoiltavan. Gluteeniton chaikakku sopii täydellisesti joulukauteen sekä kaikkiin talven juhliin, ja chaimauste tuo lämpöä viileisinkiin päiviin.
GLUTEENITON CHAIKAKKU AINESOSAT
2 kananmunaa
1 banaani
3 dl kookosmaitoa
1 dl kookosöljyä
5 rkl kookosnektaria (tai vaahterasiirappia tai hunajaa)
14 tuoretta taatelia tai 8 medjool-taatelia, kivet poistettuna
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
3 dl mantelijauhoja
1 dl tummaa riisijauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 tl chai-maustetta
pieni ripaus merisuolaa
1 dl hasselpähkinöitä
noin 80 g tummaa suklaata tai Dreamy-raakasuklaarouhetta
ANNOS
1 chai-kakku
VALMISTUSAIKA
80-90 minuuttia
gluteeniton, maidoton
rengasvuoan halkaisija 22 cm
GLUTEENITON CHAIKAKKU VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Lisää kananmunat, banaani, kookosmaito, kookosöljy, kookosnektari ja taatelit tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita isossa kulhossa kaikki jauhot, leivinjauhe, chai-mauste ja suola hyvin keskenään. Kaada banaani-taateliseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Leikkaa hasselpähkinät veitsen avulla pieniksi paloiksi ja sekoita pähkinät taikinan joukkoon.
Voitele kakkuvuoka kookosöljyllä ja ripottele vuokaan hieman jauhoa (mantelijauho toimii tähän tarkoitukseen hyvin). Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 55-60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Anna kakun levätä kymmenisen minuuttia ja kumoa kakku sitten tarjoilulautaselle. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista ja tarjoilua.
Sulata suklaa juoksevaksi matalalla lämmöllä pienessä kattilassa. Lusikoi suklaata kakun päälle ohuena raitana. Koristele halutessasi vielä pähkinämurskalla. Tarjoa ja nauti!
Valmis gluteeniton chaikakku kannattaa säilyttää jääkaapissa.
KERÄÄ CHAIKAKKU-AINEKSET MUKAASI VERKKOKAUPASTA
Madras curryn tapaan mausteinen mutta lempeän makuinen chaimauste on saanut inspiraationsa intialaisesta chaiteestä, jossa musta tee maustetaan kardemummalla, neilikalla ja kanelilla. Foodinin ainutlaatuisessa chaimausteessa yhdistyvät kaneli, kardemumma, inkivääri, neilikka, mustapippuri sekä muskottipähkinä. Voit valmistaa intialaiseen tapaan chaiteetä keittämällä mustan teen joukkoon ripauksen chaimaustetta ja kermaista maitoa tai kauramaitoa. Chaimauste sopii myös kaakaoon ja kahviin sekä kurkumalatteen, ja juomien lisäksi se maustaa herkullisiksi keksit, raakakakkupohjat, smoothiet sekä jopa uunijuurekset. Gluteeniton chaikakku on täydellinen tapa upota tämän syvän ja pehmeän mausteen maailmaan.