Vietnamilaisen keittiön rapeakuorinen patonki täytetään Foodinin tapaan umamikastikkeella ja mausteilla marinoidulla tofulla, nopeasti pikkelöidyillä porkkana– ja kurkkutikuilla sekä kaiken yhteen sitovalla maukkaalla majoneesipohjaisella Banh mi –kastikkeella.
AINEKSET
Tofu
250 g maustamatonta tofua
0,5 dl Foodin umamikastiketta
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
½ tl Foodin mietoa curry maustetta
½ tl Foodin hienoa himalajan suolaa
+ Foodin oliiviöljyä paistamiseen
Nopeasti pikkelöidyt kasvikset
2 porkkanaa
½ kurkkua
2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
1 tl Foodin kookossokeria
½ tl Foodin hienoa himalajan suolaa
Banh Mi –kastike
0,75 dl vegaanista majoneesia
2 tl Hoisin kastiketta
2 tl Sriracha kastiketta
Lisäksi: rapeakuorista patonkia, korianteria, salaattia, jalapenoja
VALMISTUS
Siivuta tofu viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset ja anna tofuviipaleiden marinoitua jääkaapissa noin tunnin ajan.
Leikkaa porkkanat ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Sekoita yhteen omenasiiderietikan, kookossokerin ja suolan kanssa. Anna pikkelöityä jääkaapissa tofun marinoinnin ajan.
Sekoita Banh mi –kastike.
Paista marinoitua tofua pannulla öljyssä muutama minuutti per puoli. Voit sivellä ylimääräistä marinadia tofun pinnalle paistettaessa.
Kokoa patonki levittämällä runsaasti Banh mi –kastiketta patongin molemmille puolille. Lisää patongin väliin paistetut tofuviipaleet, salaattia, pikkelöityä kasviksia, korianteria ja jalapenoja.