Foodin luontaisesti gluteenittomista ravitsevista amaranttihiutaleista saat täyteläistä puuroa, jonka voit maustaa syksyn tullen pannulla paahdetuilla omenanpaloilla, Foodin mantelitahnalla, pähkinöillä sekä chiansiemenillä. Omenanpalat ja pähkinät tuovat pehmeään puuroon kivaa rakennetta.
AINEKSET
1 iso omena tai 2 pientä
1 tl Foodin kookosöljyä paistamiseen
2 tl Foodin kookossokeria
2 dl Foodin amaranttihiutaleita
4 dl vettä
2 dl Foodin kookosmaitoa
noin 1/4 tl Foodin merisuolaa (tai maun mukaan)
Makeutusta maun mukaan esim. 1 rkl Foodin kookossokeria
Puuron päälle:
Foodin manteli– tai cashewtahnaa
Foodin pähkinöitä, esim. pekaanipähkinöitä ja dry roasted manteleita
Foodin siemeniä, esim. chiansiemeniä
VALMISTUS
Pilko omena tai omenat pieniksi paloiksi. Paahda niitä kookosöljyssä sokerin ja kanelin kera noin 5 minuuttia tai kunnes palat pehmenevät. Voit paahtaa omenat samassa kattilassa, jossa teet puuron. Ota muutama omenanpala sivuun puuron päälle laitettavaksi ja jätä loput kattilaan, kun keität puuroa.
Lisää kattilaan Foodin amaranttihiutaleet, vesi ja kookosmaito. Keitä puuroa pakkauksen ohjeen mukaan noin 10 minuuttia hiljalleen sekoitellen. Lisää suolaa ja makeutusta maun mukaan.
Tarjoile puuro lämpimänä mantelitahnan, pähkinöiden, chiansiementen sekä omenanpalojen kanssa.