AMARANTTIHIUTALE TARJOAA VAIHTOEHDON PERINTEISILLE PUUROHIUTALEILLE
Amaranttihiutale on ruokaisa gluteeniton vaihtoehto perinteisille puurohiutaleille. Aromikkaan, miedon makeahkon pähkinäisen ominaismakunsa ansiosta se sopii osaksi monipuolista ruoanlaittoa.
Amarantti (Amaranthus hypochondriacus) eli meksikonrevonhäntä on revonhäntäkasveihin kuuluva ruohovartinen kasvi, joka on sukua muun muassa pinaatille. Amaranttia kasvatetaan sen kooltaan pienien, mutta monipuolisten siementen vuoksi. Amarantti viihtyy hyvin kuivassa ja lämpimässä ilmastossa. Tuottoisana ruokakasvina se oli suosittu jo muinaisten asteekkien keskuudessa, ja nykyään sitä käytetään niin Keski-Amerikassa kuin Aasiassakin.
Voit valmistaa amaranttihiutaleista herkullista puuroa joko keittäen tai uunissa – loistava vaihtoehto perinteiselle kaurapuurolle. Lisää joukkoon vielä pieni lusikallinen kookosmannaa, ja koristele puuro tuoreilla marjoilla tai kookoslastuilla ja vaikkapa mangonpaloilla, ja trooppinen aamiainen on valmis!
Voit valmistaa amaranttihiutaleista myös lisukkeen aterialle tai käyttää niitä keitoissa, pataruokien valmistuksessa ja osana leivontaa.
NÄIN VALMISTAT AMARANTTIHIUTALEISTA LISUKKEEN
Keitä kattilassa 1 osaa hiutaleita 2 osassa vettä. Amaranttihiutaleet ovat valmiita noin kymmenessä minuutissa. Mausta haluamallasi tavalla muuhun annokseen sopivaksi.
Amarantti-puuron resepti, Mirka Tuovinen
Tutustu myös muihin hiutaleisiimme >>
Lue vinkkimme kiireisiin arkiaamiaisiin >>
FOODININ HIUTALEISTA JA SUURIMOISTA
Foodinin laadukkaat hiutaleet ja suurimot ovat erinomaisen monikäyttöisiä gluteenittomia vaihtoehtoja leivontaan, ruoanlaittoon sekä välipalojen valmistukseen. Erityisen ilahduttavaa on huomata, kuinka gluteenittoman leivonnan ja ruoanlaiton yleistyessä suomalaisiin ruokapöytiin on perinteisten pastojen, riisien ja kaurahiutaleiden lisäksi ilmestynyt myös kvinoaa, hirssiä ja amaranttia.
Guteenittomien hiutaleiden ja suurimoiden käyttö on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Tarvitset vain kiehuvaa vettä, ja haluamasi mausteet. Herkulliset ja täyteläiset puurot valmistuvat amarantista ja hirssistä hauduttamalla. Voit myös yhdistellä hiutaleita, ja keksiä kokonaan uusia tapoja käyttää niitä! Eilisestä ylijäämä-puurosta voit valmistaa vaikkapa “hävikki-keksejä”. Vain mielikuvituksesi on rajana!
Meidän suosikkipuuromme on amaranttipuuro, jonka joukkoon on sekoitettu hieman kookosmannaa, ja koristeena käytetty tuoreita marjoja tai kylmäkuivattua Pohjolan marjat -marjajauhetta. Trooppinen aamiaispuuro kookoshiutaleilla on iloinen päivänaloitus koko perheelle.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Miia (varmistettu kirjoittaja) –
Aivan loistava lisuke! Käytämme näitä ja kvinoa-hiutaletta vaihdellen etenkin pikaisesti ruokaa laittaessa arjen hulinassa sekä reissun päällä. Helppo laittaa. Sopii monien ruoka-aineiden kanssa yhteen avokadosta ja salaateista kalaan ja lihaan.
nelli.tanskanen (varmistettu kirjoittaja) –
Todella upee tuote!! Eikä hiekanmuruakaan joukossa! ❤️