Joulun ihastuttava syvän suklainen ja piparimausteinen herkku löytyy tästä! Luontaisesti gluteenittoman jouluhalon sisältä löytyy suussasulavaa Foodin Pipariherkkuisaa. Halko kuorrutetaan Foodin raakasuklaasta sekä kookosmaidosta tehdystä ganachesta.
AINEKSET
Pohja
1 dl perunajauhoja
3 rkl Foodin kaakaojauhetta
1 tl Foodin kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
4 kananmunaa
2 dl Foodin kookossokeria + pari rkl lisää pohjan kumoamista varten
2 purkkia Foodin Pipariherkkuisaa
Kuorrute
1,5 dl Foodin kookosmaitoa
160 g (4 levyä) Foodin raakasuklaata, esim. 2 levyä Foodin Coconut Milk ja 2 levyä Foodin Chai Orange
30 g voita
RESEPTI
Kakun kanssa tarjoiltavaksi sopii kevyesti kookossokerilla ja vaniljajauheella maustettu kermavaahto sekä Foodin Chai Orange mantelit ja cashewt.
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet muna-sokeri seokseen ja kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa uunissa 6 minuuttia. Kumoa pohja kookossokerilla sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Levitä 2 purkkia mikrossa notkistettua Pipariherkkuisaa jäähtyneen pohjan päälle. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Asettele leivinpaperi tiiviisti rullan ympäri ja annan jäähtyä jääkaapissa yön yli. Kuorrutetta varten lämmitä kookosmaitoa kattilassa pari minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon palastellut Foodin raakasuklaalevyt. Sekoita joukkoon myös voi. Anna kuorrutteen jäähtyä jääkaapissa noin tunnin ajan tai kunnes se on tarpeeksi jähmeätä kuorrutteeksi.
Leikkaa rullan päät oksiksi ja asettele ne tarjoiluastialle halon viereen. Levitä kuorrutetta halon ja oksien päälle tasaisesti. Koristele tomusokerilla ja marjoilla. Säilytä rullaa jääkaapissa, ja ota se ulos pari tuntia ennen tarjoilua, sillä halko on mehevämpi huoneenlämpöisenä.