Vegaaniset ja gluteenittomat suolaiset vohvelit onnistuvat kätevästi Foodinin kikherne– ja mantelijauhoista. Tästä helposta taikinasta saat noin 6 pyöreää vohvelia. Nauti vohvelit kasvisten, (vegaanisen) fetan sekä Foodin tahinin ja maustettujen cashewpähkinöiden kanssa.
AINEKSET
1,5 dl Foodin mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
5 dl vettä + lisää tarvittaessa
Foodin neitsytkookosöljyä paistamiseen
Vohveleiden kanssa:
Kasviksia, kuten paprikaa, salaattia, yrttejä
(vegaanista) fetaa
Foodin maustettuja cashew pähkinöitä, kuten BBQ
VALMISTUS
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Vispilöi joukkoon vesi ja anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. Paista vohveleita n. 1 dl taikinaa per vohveli kookosöljyllä öljytyllä vohveliraudalla. Anna vohveleiden paistua tarpeeksi, jotta ne irtoavat helpommin.
Nauti vohvelit heti paistamisen jälkeen kasvisten, fetan, Foodin maustettujen cashewpähkinöiden sekä tahinin kanssa. Vohvelit maistuvat parhaimmalta heti paiston jälkeen.
Nauti herkusta!